10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSindicalistii din invatamânt, dusi cu presul de guvernanti

Sindicalistii din invatamânt, dusi cu presul de guvernanti

Nerespectarea de catre guvern a mai multor puncte din acordul incheiat pe 28 noiembrie 2005 cu federatiile sindicale din invatamânt ar putea duce la declansarea unor noi conflicte.


Sindicalistii din invatamânt protesteaza din nou. De aceasta data, potrivit presedintelui Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamânt (FSLI) Dolj, prof. Constantin Rada, guvernul pune la incercare nervii bugetarilor din educatie si uita promisiunile facute. „Conform acordului de incetare a grevei generale din invatamânt, guvernul ar fi trebuit ca pâna pe 15 aprilie sa fi elaborat un proiect de lege a salarizarii personalului bugetar, lege care ar fi trebuit sa se aplice de la 1 ianuarie 2007 si prin care sistemul de invatamânt ar fi trebuit sa devina cu adevarat o prioritate nationala. Din nefericire, lucrurile nu stau tocmai asa, iar guvernul isi uita din nou promisiunile. Mai mult decât atât, ei cer chiar o amânare a acestui proiect de lege“, a spus Constantin Rada.


Potrivit sursei citate, lista nerealizarilor poate fi completata si cu alte puncte nerespectate de guvernanti: asigurarea calitatii in educatia universitara si postuniversitara (finantare de baza), asigurarea de spatii de invatamânt si biblioteci, reabilitarea scolilor, dotarea unitatilor de invatamânt si multe altele, lucruri care inca lasa de dorit. „Incorectitudinea de care au dat dovada guvernantii ne face din ce in ce mai sceptici. Speram ca termenul final – 1 iunie 2006 – nu va fi depasit. In caz contrar, cei care au tratat cu indiferenta invatamântul isi vor asuma intreaga responsabilitate pentru cei aproximativ 3,6 milioane de elevi. Daca anul 2005-2006 nu va fi finalizat in conditii optime, o noua greva generala ar distruge intregul sistem“, a declarat Rada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS