14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte stiri

Protest zilnic de 25 de ani


De 25 de ani, un japonez se asaza, in fiecare dimineata, in fata atelierelor unui concern de electronice, pentru a protesta impotriva concedierii sale, dictata pe 29 iunie 1981. Dupa cum informeaza Krone.at, Tetsu Tanaka, care a implinit intre timp 58 de ani, isi ia in fiecare dimineata chitara si se asaza in fata atelierelor concernului nipon Oki, situat la perifera orasului Tokio si timp de o jumatate de ora cânta melodii compuse chiar de el. Tot ce vrea Tanaka este ca reprezentantii conducerii sa isi ceara scuze si sa recunoasca, in sfârsit, ca au folosit diverse tactici de sicanare impotriva lui si a altor colegi. In cei 25 de ani, concernul si-a schimbat de trei ori directorii generali, iar in Japonia s-au schimbat 13 premieri din 1981. Acesta este unul dintre cele mai lungi proteste solitare. Japonezul isi câstiga existenta ca profesor de muzica. Desi nu si-a reluat vechiul loc de munca, protestul sau i-a adus celebritatea, un regizor australian filmând un documentar despre el.


Schimbare de sex in lumea inaripatelor


Proprietarii unei gaini, din Marea Britanie, au descoperit cu uimire ca aceasta s-a transformat „peste noapte“ in cocos. Potrivit site-ului Ananova, dupa opt luni in care a ouat cu regularitate, pe capul gainii buclucase a aparut o creasta stacojie. In foarte scurt timp, aceasta a inceput sa cânte. Jo Richards, de 42 de ani, care a botezat pasarea Freaky, a declarat: „Din senin, intr-o dimineata, gaina noastra a inceput sa cânte cucurigu. Eu nu am mai auzit de asa ceva“. Victoria Roberts, reprezentant al Clubului pentru Crescatorilor de Pasari din Marea Britanie, a precizat ca schimbarea de sex la gaini se intâmpla o data la 10.000 de cazuri, datorita cresterii nivelului de testosteron.


Tom Cruise si Katie Holmes au o fetita


Tom Cruise si Katie Holmes au devenit in sfârsit parinti. Dupa cum informeaza Krone.at, fetita lor a venit pe lume marti intr-o clinica din Los Angeles. Bebelusul a cântarit la nastere 3,4 kilograme si masoara 51 de centimetri. Atât fetita, cât si proaspata mamica se simt foarte bine. Primul copil al cuplului va purta numele Suri. In limba ebraica, Suri inseamna „printesa“, in timp ce in persana inseamna „trandafir rosu“. Desi Cruise isi instalase un adevarat spital in casa sa din Beverly Hills, in speranta ca Holmes va naste acasa, bebelusul a venit pe lume la St. John’s Hospital din Santa Monica.


Calista Flockhart revine pe micul ecran


Actrita Calista Flockhart, cea care a interpretat rolul avocatei Ally Mc Beal, si-ar putea face reaparitia pe micul ecran. Dupa cum informeaza site-ul pipole.net, ea ar fi filmat un episod-pilot din serialul numit „Brothers and sisters“, a carui difuzare este prevazuta a avea loc la sfârsitul anului pe postul de televiziune american ABC. Alaturi de ea va juca actrita australiana Rachel Griffiths, cunoscuta publicului pentru rolul Brenda Chenowith interpretat in serialul „Six Feet Under“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS