13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAjutoare guvernamentale pentru sinistrati

Ajutoare guvernamentale pentru sinistrati

100 de familii din mai multe judete, printre care Dolj, Gorj si Vâlcea, vor primi din partea guvernului ajutoare de urgenta de 156.900 de lei noi (1,569 miliarde de lei vechi) pentru refacerea locuintelor afectate de inundatii, alunecari de teren sau incendii.


Dintre acestea, 71 de familii vor primi ajutoare de urgenta in suma totala de 61.300 de lei noi (613 milioane de lei vechi), pentru refacerea locuintelor distruse de inundatii, intemperii si alunecari de teren.


Aceste familii locuiesc in prezent in conditii improprii, deoarece casele lor se afla in stare avansata de degradare, iar veniturile lunare nu le permit refacerea acestora.


Ajutoare de urgenta in suma totala de 95.600 de lei noi (956 de milioane de lei vechi) vor fi acordate pentru 29 de familii pentru refacerea locuintelor afectate de incendii.


In urma efectuarii anchetelor sociale, a rezultat ca veniturile lunare ale familiilor sunt mici si nu le ofera posibilitatea de a-si reface locuintele si de a-si procura bunuri de folosinta indelungata.


Propunerile de acordare a ajutoarelor de urgenta sunt sustinute de primarii localitatilor de domiciliu si de directiile judetene de munca, solidaritate sociala si familie si avizate de prefecti. Tot in sedinta de ieri, executivul a aprobat acordarea unor ajutoare financiare in suma totala de 813.194 de lei noi (8,131 miliarde de lei vechi) pentru 1.080 de familii si persoane singure aflate in situatii dificile din 32 de judete, printre care si Dolj, Gorj, Mehedinti sau Olt. Aceste familii au venituri lunare foarte mici, care provin din pensii pentru limita de vârsta sau de invaliditate, alocatii familiale si ajutor social. Ajutoarele se acorda in baza anchetelor sociale realizate de directiile judetene de munca, solidaritate sociala si familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS