17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPD isi recupereaza fiii risipitori

PD isi recupereaza fiii risipitori

PD intentioneaza sa-i convinga pe fostii democrati Octavian Podeanu, Petre Gongu si Corneliu Sabetay sa revina in partid dupa ce acestia au dezertat la PSD in preajma alegerilor locale din 2004.


Dupa ce l-au atras de partea lor pe primarul Craiovei, membrii PD râvnesc acum la consilierii locali si judeteni ai PSD. Pe lista au fost deja trecute câteva persoane, care ar vrea sa isi schimbe optiunea politica, pentru trecerea in barca puterii. Initial un simplu zvon, acesta a fost confirmat ieri de edilul-sef Antonie Solomon, care sustine ca i-au ajuns la urechi viitoarele schimbari in PSD.


„Nu sunt eu cel ce decide care sunt numele ce vor veni in PD. Daca imi vor fi cerute insa recomandari pentru unele persoane, le voi da. Le-am spus celor de la PD ca nu e cazul sa se umfle cu multi membri, cum a facut PSD. Ei nu au nevoie de oameni fara valoare“, a afirmat Solomon. Acesta sustine ca in intâlnirile de la PD a fost adusa in discutie si atragerea de noi membri cum ar fi Octavian Podeanu si Petre Gongu – consilieri locali, sau Corneliu Sabetay, consilier judetean. Pâna in prezent insa nu le-a fost facuta nici o propunere oficiala pentru trecerea in partidul de guvernamânt.


Gelu Visan, vicepresedintele organizatiei judetene a PD, sustine pe de alta parte ca, in cazul primilor doi, au avut loc discutii in interiorul partidului. „La ultima sedinta pe care am avut-o am vorbit si despre Podeanu si Gongu. Din câte am inteles, acestia ar dori sa revina in partid. Pentru ca totul sa devina insa oficial trebuie sa isi depuna adeziunile, acestea fiind luate in discutie de BPL si apoi de BPJ“, a precizat Visan.


Gongu – pe lista neagra a PD?


Consilierii nominalizati nu au vrut insa sa recunoasca faptul ca ar vrea sa schimbe taberele politice, dar nici nu au negat ca vor trece la PD. „Am avut ceva discutii neoficiale cu unii membri PD. De altfel, când am plecat din acest partid pentru a veni in PSD am ramas in relatii foarte bune cu multi fosti colegi. Acum insa am dezamagirile mele in PSD, deoarece sunt lucruri care ma deranjeaza. Intoarcerea mea la PD urmeaza insa sa o clarific in cel mai scurt timp“, a declarat Octavian Podeanu.


In schimb, Petre Gongu nu a dorit sa comenteze intentia sa de a se reintoarce in PD. „Sa vedem ce o sa se intâmple si abia atunci voi putea spune cu exactitate daca voi face acest pas sau nu“, a conchis Petre Gongu. Referitor la intoarcerea acestuia in partid, Gelu Visan s-a declarat insa retinut: „Daca va trebui sa votez, personal voi vota impotriva sa. Nu e posibil sa vrea sa revina dupa ce a adus grave prejudicii de imagine partidului, mai ales in campania electorala din 2004. In schimb, votul meu va fi favorabil in ceea ce ii priveste pe Podeanu si pe Sabetay“.


Pe de alta parte, Corneliu Sabetay, consilier judetean PSD, afirma ca nu a discutat nimic cu cei de la PD. „Imi vad de treaba mea. Probabil ei se gândesc sa faca echipa mai mare. Pot spune insa ca am multi prieteni la PD“.


De eventualele plecari din sânul PSD, Ion Calin, presedintele organizatiei judetene, nu stia nimic. „Daca au ceva nemultumiri sa vina sa imi spuna. Pâna acum nu am aflat nimic in acest sens. Oricum, pâna va fi adoptata legea migratiei politice fiecare mai are timp sa se gândeasca unde sa ramâna. Moral, nu mi se pare corect ceea ce ar vrea sa faca“, a concluzionat Calin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS