5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Judecator de nota 1

Un magistrat din cadrul Judecatoriei Târgu Jiu a „reusit“ sa obtina nota 1 la proba scrisa pentru ocuparea functiei de vicepresedinte al instantei de judecata.


Judecatorul Petrisor-Constantin Lupulescu a obtinut nota 1 la proba scrisa a examenului pentru ocuparea functiei de vicepresedinte al Judecatoriei Târgu Jiu, cea mai mica din concurs. Magistratul din cadrul Judecatoriei Târgu Jiu a picat examenul cu media generala 3,28, pentru ca la sustinerea proiectului a fost notat cu 5,57, in timp ce media minima pentru a fi declarat admis era 7. Conform informatiilor obtinute de noi, judecatorul Lupulescu a plecat din sala in momentul in care a primit subiectele. Mai multi candidati din rândul magistratilor gorjeni s-au plâns de faptul ca subiectele nu faceau parte din bibliografie.


Din cele patru posturi de conducere vacante de la nivelul instantelor de judecata din Gorj, doar doua au fost ocupate, in urma desfasurarii examenului, acest lucru dovedind slaba pregatire a magistratilor. Judecatorul Florin Encescu a reusit sa câstige examenul pentru postul de vicepresedinte al Tribunalului Gorj. Acesta a luat la proba scrisa nota 7,20, iar la sustinerea proiectului 8,43, obtinând astfel media generala 7,81. Florin Encescu a ocupat functia de presedinte al Judecatoriei Târgu Jiu, dupa care a trecut ca judecator la Tribunalul Gorj. Contracandidatul sau a fost judecatorul Remus Ionescu, acesta participând la examen si pentru postul de presedinte al Judecatoriei Târgu Carbunesti. La sustinerea proiectului a obtinut 7,70, iar la proba scrisa a fost notat cu 6,43. Cu toate ca a obtinut putin peste media 7, acesta a fost devansat de Florin Encescu. Totusi, Remus Ionescu a reusit sa obtina postul de presedinte al Judecatoriei Târgu Carbunesti, obtinând la proba scrisa nota 7,85. Tot pentru aceasta functie au concurat judecatorii Constantin Dascalu si Mihaela-Carmen Merisescu.


Pentru postul de vicepresedinte al Judecatoriei Târgu Jiu au concurat trei judecatori: Constantin-Petrisor Lupulescu, Georgeta Ioana Carmen Stanculete si Alin-Sorin Nicolescu. Daca judecatorul Lupulescu a cazut cu media 3,28, ceilalti doi au luat, la proba scrisa, note sub 5. Georgeta Ioana Carmen Stanculete a primit nota 4,80, iar Alin-Sorin Nicolescu a luat 4,50. In aceste conditii, postul de vicepresedinte al Judecatoriei Târgu Jiu nu a fost ocupat de nimeni, urmând sa fie din nou scos la concurs.


Patru magistrati gorjeni au picat examenul psihologic


Cu toate ca la concurs a fost scos si postul de presedinte al Judecatoriei Novaci, la examenul scris nu s-a prezentat nimeni, intrucât cei doi magistrati care s-au inscris la concurs au fost respinsi la proba psihologica. Simina Staicu, presedinta in functie a Judecatoriei Novaci, si Maria Dafinescu nu au reusit sa treaca peste proba psihologica si nu au putut sa se mai prezinte la examenul scris. Postul de presedinte al Judecatoriei Novaci urmeaza sa fie din nou scos la concurs.


Alti doi judecatori nu au putut sa treaca peste proba psihologica. Este vorba de Serban Sarapatin, fostul vicepresedinte al Tribunalului Gorj, care s-a inscris la concursul pentru postul de vicepresedinte al tribunalului, si de Doina Ivanis, care a aspirat pentru functia de vicepresedinte al Judecatoriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS