6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalELSA, de zece ani la Craiova

ELSA, de zece ani la Craiova

Asociatia Europeana a Studentilor in Drept (ELSA) Craiova a implinit ieri zece ani de existenta, timp in care si-a propus, si se pare ca a si reusit, sa contribuie la formarea comunitatii juridice craiovene si românesti, dar si a tinerilor juristi.


Numeroasele programe derulate sunt o dovada in acest sens, unul dintre cele mai apreciate fiind Concursul de Procese Simulate. „Seminariile si conferintele pe care le-am desfasurat in cei zece ani au urmarit sa dea studentilor in drept si tinerilor juristi din diferite tari si sisteme juridice posibilitatea de a discuta si invata despre diferite probleme juridice de interes academic sau special pentru ei. Organizam stagii de practica de doua ori pe an la principalele institutii publice din Craiova“, a declarat Anca Matara, membru resurse umane la ELSA Craiova.


Experienta, valorificata in proiecte de anvergura


Asociatia organizeaza astazi, la Universitatea din Craiova, o prezentare a activitatilor sale si lanseaza o campanie de recrutare a noi membri. Poate deveni membru ELSA orice student la o facultate de drept sau tânar jurist din centrele universitare unde exista sedii ale organizatiei studentesti. Sesiunile de recrutari au loc de doua ori pe an. „In viitor, asociatia isi propune sa ridice standardele de calitate actuale. Tendinta de asociere la organizatia noastra este mare si, tocmai de aceea, ne propunem sa ne facem mai cunoscuti si sa atragem mai multi membri. Pregatim proiecte de mai mare amploare, in care sa valorificam experienta de pâna acum“, a declarat presedintele ELSA Craiova, Petrus Ionescu. ELSA (The European Law Students’ Association) este cea mai mare asociatie a studentilor in drept si a tinerilor juristi din lume.


A fost fondata in 1981, la Viena, de studenti din patru tari europene Austria, Germania, Polonia si Ungaria, iar ELSA Romania in anul 1990 in cadrul Facultatii de Drept din Bucuresti. Anul acesta, asociatia implineste 25 de ani de existenta, astfel incât 2006 a fost denumit an aniversar ELSA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS