14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSens giratoriu cu fântâna arteziana in mijlocul Craiovei

Sens giratoriu cu fântâna arteziana in mijlocul Craiovei

Motivând ca doresc fluidizarea circulatiei, autoritatile locale au amenajat un sens giratoriu in centrul Craiovei, in interiorul caruia vor amplasa… o fântâna arteziana. Soferii sunt insa nemultumiti si spun ca in felul acesta circulatia este ingreunata.


Primaria Craiova a trasat miercuri un sens giratoriu la intersectia strazilor Popa Sapca si Ion Maiorescu. Daca soferii se vor acomoda cu noul sistem de circulatie din zona, edilii intentioneaza sa realizeze o lucrare ampla. Primarul Antonie Solomon a precizat ca o perioada de câteva saptamâni sensul giratoriu va ramâne in stadiu de marcaj. Miercuri, un reprezentant al Politiei Rutiere si unul al municipalitatii au incercat sa ii obisnuiasca pe soferi cu planul autoritatilor, fiind postati in interiorul sensului giratoriu. Ideea unei schimbari a incoltit in mintile alesilor locali inca din luna septembrie 2005. In urma mai multor consfatuiri cu specialistii s-a ajuns la concluzia ca sensul giratoriu este vital pentru fluidizarea traficului in zona. Astfel, pâna la sfârsitul anului a fost organizata licitatie pentru desemnarea proiectantului, câstigatoare fiind SC PROIECT SA.


„Astazi (ieri – n.r.) am observat ca soferii incepusera sa se obisnuiasca si totul merge bine. Va fi o perioada de proba dupa care vom trece la schimbari serioase“, a afirmat primarul.


Soferii, reticenti la ideea lui Solomon


Daca primarul este incântat de schimbarile facute, soferii sunt reticenti. In timp ce o parte sustin ca in acest mod se incearca doar imbogatirea unei firme cu „relatii“, care se va ocupa de construirea efectiva, altii cred ca ar fi o idee buna doar daca ar prisosi banii la bugetul local.


„Ne trebuia noua acum sens giratoriu? Abia ne miscam in fata Teatrului Liric, iar acum o sa ne inghesuim si mai rau. Ar fi putut sa il puna intr-un loc unde sa putem sa facem mai multe miscari cu masinile“, a replicat indignat Valeriu Stroe, conducator auto. Pe de alta parte, Ilie Constantin, sofer, a precizat ca prioritara nu e amenajarea sensului giratoriu de aici: „Nu muream noi daca nu il faceau. E o idee buna, insa ar trebui sa investeasca banii astia in alte lucruri care chiar le trebuie craiovenilor. Nu suntem noi, ca oras, asa civilizati ca sa ne permitem astfel de schimbari“. Pentru a-si pune in practica dorinta, Solomon va scoate din bugetul local 8,4 miliarde de lei, bani care vor fi investiti in sensul giratoriu. Daca soferii vor adresa mai multe plângeri Primariei Craiova privind amplasarea sensului giratoriu, alesii locali ar putea sa renunte la idee. Daca initial Solomon se gândise sa puna in mijlocul sensului giratoriu statuia din curtea Bisericii „Sfânta Treime“, acesta se gândeste acum sa construiasca… o fântâna arteziana. „Daca asezam statuia, o puneam in valoare si nu o mai lasam ferita de ochii trecatorilor. Preotul de la biserica nu a vrut insa in ruptul capului sa ne-o dea“, a mai spus primarul. In aceasta situatie, intorcându-se la vechea dragoste, Solomon si-a amintit ca are puterea de a mai face inca o fântâna arteziana. „Nu stiu cât o sa coste fântâna, dar va fi frumoasa. Vor avea si craiovenii ce sa admire in centrul orasului“, a incheiat edilul-sef.


Schimb de teren cu Cronos


In perioada de „proba“ prin care trece sensul giratoriu, autoritatile se gândesc la o largire a strazilor. In prima etapa se optase pentru ocuparea unei suprafete din curtea Bisericii „Sfânta Treime“, insa ideea a fost abandonata. Potrivit viceprimarului Gheorghe Nedelescu, primaria ar vrea sa foloseasca parcarea din fata Teatrului Liric. Singura problema este ca aceasta apartine firmei Cronos. „Am vrea sa facem, daca se poate, un schimb de teren cu reprezentantii societatii. Nu putem sa renuntam la ideea noastra doar pentru sapte-opt locuri de parcare. Vom identifica alt teren pe care sa il dam celor de la Cronos sa isi faca parcarea. Oricum, cea existenta afecteaza serios circulatia, iar noi vrem sa o fluidizam, nu sa le dam bataie de cap soferilor“, a explicat Nedelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII