24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJustitia il blocheaza pe Barbarasa

Justitia il blocheaza pe Barbarasa

Lovitura imobiliara planuita de Consiliul Judetean Dolj cu terenurile unitatii militare de la aeroport le cade in continuare greu reprezentantilor Ministerului Justitiei. Cu toate ca a incercat sa-i convinga cu argumente juridice ca transferul celor 256 de hectare de la aeroport in proprietatea CJ este legal, secretarul general al judetului, Gheorghe Barbarasa, s-a intors de la discutiile cu juristii ministerului cu acelasi raspuns negativ. Ministerul Justitiei a invocat, ca si pâna acum, o prevedere a Legii nr. 213/1998 potrivit careia bunurile apartinând fostelor unitati militare nu pot fi trecute din domeniul public al statului in domeniul public al judetului. Gheorghe Barbarasa a tinut sa precizeze ca refuzul autoritatilor centrale se refera la intreaga suprafata de teren si nu doar la pista de aterizare existenta la fosta unitate militara. „Am adus tot felul de argumente juridice si am invocat inclusiv hotarârile de guvern care au fost aprobate in cazuri similare, insa dânsii mi-au spus ca nu conteaza ce s-a intâmplat in trecut si ca vor sa discute pe acest caz concret. Nu reusesc sa inteleg de ce se incapatâneaza ministerul sa refuze avizarea proiectului, când acesta a fost aprobat de alte cinci ministere si a primit avizul inclusiv in sedinta Consiliului Suprem de Aparare al Tarii. Cert este ca Ministerul Justitiei este de acord doar cu darea in administrarea consiliului a acestor terenuri si active“, a spus Gheorghe Barbarasa.


MApN, sustinator de baza al CJ in lupta cu Ministerul Justitiei


Refuzul ministerului li se pare de neinteles autoritatilor doljene cu atât mai mult cu cât proprietarul actual al terenurilor de la aeroport, Ministerul Apararii Nationale, condus de liberalul Theodor Atanasiu, este, in opinia acestora, cel mai puternic sustinator al transferului. Reprezentantii MApN au purtat discutii individuale cu juristii MJ in incercarea de a-i convinge de legalitatea proiectului de hotarâre aflat pe masa guvernului. Situatia intâmpinata in cazul terenurilor de la aeroport a devenit pentru administratia doljeana chiar suspecta, cu atât mai mult cu cât intr-o situatie similara, când MApN a vrut sa transfere terenurile si activele unitatii militare de la Plenita in proprietatea CJ, Ministerul Justitiei nu a avut nici o obiectie.


Barbarasa, hotarât sa mearga pâna in pânzele albe


Dupa intâlnirea avuta la Bucuresti cu juristii MJ, Gheorghe Barbarasa a declarat ca va folosi toate caile legale in cazul in care ministerul va nega in continuare drepturile judetului. In acest sens, consiliul judetean a trimis pe 20 martie o adresa catre minister prin care solicita reanalizarea argumentelor juridice pentru transmiterea in proprietatea CJ a celor 256 de hectare de la unitatea de la aeroport. „Daca dupa cele 30 de zile in care are timp sa raspunda, ministerul va da tot un raspuns negativ, voi propune conducerii consiliului judetean continuarea cailor legale si nu ma voi opri pâna judetul Dolj nu va pune mâna pe aceste terenuri. Doamna X care se afla la Ministerul Justitiei si care se opune acestei hotarâri de guvern va trebui sa inteleaga totusi ca functionarii din minister vin si pleaca, dar noi ramânem aici. Avem planuri mari cu aceste terenuri, insa nu putem face investitii daca pamântul nu este in proprietatea consiliului“, a adaugat Barbarasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS