11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarii cauta refugiu la Alianta

Primarii cauta refugiu la Alianta

Pe vremea când Partidul Social Democrat era la putere, a pesederizat tot ce a prins in cale, astfel incât numarul membrilor de partid concura cu al fostului partid comunist. Vremea s-a dus, dar moda fugii primarilor catre partidele la putere a revenit, ocupantii functiilor de primari tinând mortis sa mai stoarca un mandat.


„Cine nu e cu noi e impotriva noastra“, a fost sloganul care a marcat partidul-stat, PSD. Cel mai bine si-l aminteste primarul de la Rast, Iulian Silisteanu, care in acele vremuri câstigase scaunul din fruntea comunei ca membru PD, scaun pe care nu l-a parasit decât in perioada cât a stat in puscarie, unde l-a bagat partidul-stat. Dupa ce si-a reluat scaunul de primar, i-a iertat pe toti si s-a inscris in PSD. Acum, dupa ce partidul-stat este sfâsiat de propriii membri, iar de putere trag cu furie toate cele trei partide din coalitie, moda migratiei primarilor a reinviat. Batalia pe culoarea politica a primarilor din teritoriu o duc activistii PD si PNL. Si pentru ca nu e nimic nou sub soare, au reaparut dosarele penale, iar primarii PSD isi cauta umbrele sub care sa-si termine mandatul si daca se poate sa mai apuce macar unul.


S-a intors roata


Marin Cioc, primarul din Castranova, a ajuns la alegerile trecute din nou in fruntea comunei ca pesedist convins. Dupa alegerile generale si victoria coalitiei, la Castranova, au fost acuzatii, controale, dosare penale, civile etc., dupa care Marin Cioc si-a depus adeziunea la filiala Dolj a PD. „Mie mi-a placut de la inceput de oamenii care au ramas in PD, ca si ei s-au desprins tot din partidul din care s-a desprins si PSD. Am avut o relatie buna cu ei. Luna trecuta mi-am depus adeziunea la PD si sunt membru al acestui partid. Am fost la o cafea cu Marian Marinescu, pe care-l simpatizam de pe vremea când era prefect, si acum sunt pedist“, a declarat primarul Cioc.


Secretarul general al filialei Dolj a PD, Gelu Visan, este de alta parere: „Primarul de la Castranova nu este membru PD pentru simplul motiv ca biroul permanent judetean nu a analizat adeziunea lui. Saptamâna trecuta nu am primit in partid decât pe primarul Nedelea de la Murgasi si pe Traistaru de la Sopot. La sfârsitul acestei saptamâni, probabil, vom analiza adeziunea primarului de la Isalnita si poate pe a celui de la Castranova daca acesta a depus-o la noi. Primarul de la Vârvor, Tabacu, nu face parte din strategia noastra de primire de noi membri de partid pentru simplul motiv ca acolo avem un presedinte de organizatie foarte bun care va fi si candidat la primarie“, a precizat Gelu Visan.


Liberalii nu se lasa


Nici liberalii nu sunt straini de goana dupa primari, in comunele cele mai indepartate liderii judeteni ai PNL fiind nevoiti sa-si intretaie drumurile cu cei ai PD. Asa s-a intâmplat la Piscu Vechi, unde primarul Cristian Toma si-a reamintit brusc ca dupa trei ani de mirosit cei trei trandafiri i s-a facut pofta de tras cu sageata liberala. „Eu am fost zece ani liberal si abia de trei ani sunt pesedist. Azi nu ma preocupa viitoarea mea culoare politica, dar peste o luna s-ar putea sa fie o chestiune prioritara. Nu am fost contactat niciodata de PD pentru ca se stie ca eu am fost liberal. Azi nu pot sa spun daca voi pleca din PSD, dar, repet, eu am fost zece ani liberal“, a spus primarul Toma. Daca acesta va trece sau nu la liberali ramâne de vazut, cert este doar faptul ca liberalii sunt cu un pas in urma la racolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS