10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrafic infernal pe drumurile nationale

Trafic infernal pe drumurile nationale

Zapezile care nu mai contenesc de 48 de ore aproape au paralizat circulatia pe Valea Oltului si pe Dealul Negru. Drumarii au avut de furca si cu soferii care au adormit in masini, crezând ca sunt blocati in trafic.


Ultimele doua zile s-au dovedit un calvar pentru cei care s-au aventurat pe Defileul Oltului. Ieri-noapte, circulatia pe Valea Oltului a fost ingreunata de nameti, drumul spre Sibiu fiind parcurs in mai mult de patru ore. Tirurile care nu au fost echipate cu lanturi antiderapante nu au mai putut inainta si multe s-au oprit de-a curmezisul soselei. Haosul a fost cu atât mai mare cu cât soferii nu au respectat nici cele mai elementare reguli rutiere si s-au angajat in depasiri imprudente, care nu au facut decât sa incurce si mai rau traficul. Disperati, unii conducatori auto au asaltat dispeceratele politiei cu reclamatii, motivând ca au platit degeaba rovigneta si ca drumarii nu-si fac treaba. Pe Valea Oltului, circulatia a fost intrerupta temporar la Bujoreni din cauza unei dube rasturnate. Probleme au aparut si la Calimanesti, Brezoi si Câineni. Peste cinci echipaje ale politiei rutiere au actionat pe DN 7, incercând sa dirijeze traficul, dar si sa calmeze soferii agitati. Mai mult, utilajele de deszapezire au ramas si ele blocate in coloane, curatarea carosabilului efectuându-se cu dificultate. „Am stat pâna la 7.00 dimineata in alerta. Am lucrat cu 39 de utilaje cu lama si 34 de raspânditoare, care au imprastiat 700 de tone de material antiderapant. A fost groaznic. Cred ca doar un tir din 80 avea lanturi. Soferii se culcau in masina crezând ca e blocaj. A trebuit sa tragem de ei, mai ales ca erau si recalcitranti si injurau. Daca nu vor sa circule normal, noi nu ne putem bate cu ei“, a declarat Eugen Manescu, directorul AND, sectia Vâlcea.


Amenzile nu si-au avut rostul


Din cauza problemelor de circulatie, pe Dealul Negru, in localitatea Milcoiu a fost nevoie de prezenta sefului IPJ, precum si a prefectului de Vâlcea. Masinile grele nu au mai putut urca dealul, iar politistii au oprit temporar circulatia, pentru evitarea altor evenimente. Chiar daca puteau fi amendati pentru lipsa de echipament, soferii au scapat basma curata. „Atunci ne grabeam sa gasim solutii, pentru ca autovehiculele sa nu mai stationeze. Cu nervii intinsi la maximum, nu a mai stat nimeni sa-i sanctioneze pe cei nepregatiti“, a precizat comisar-sef Adrian Cazan, seful IPJ Vâlcea.


Accidente


Numai in municipiul Râmnicu Vâlcea, din cauza zapezii si neadaptarii vitezei, s-au inregistrat peste 30 de tamponari. In prezent, pe drumurile judetene si nationale care tranziteaza judetul Vâlcea se circula in conditii de iarna. Vestile nu sunt insa deloc linistitoare, având in vedere ca sunt anuntate noi caderi de zapada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS