5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrea saraci pentru a oferi cadouri scumpe

Prea saraci pentru a oferi cadouri scumpe

Pentru multi comercianti din Banie, vânzarile dinaintea zilei de 8 Martie s-au dovedit a fi aproape un fiasco. Preferatele craiovenilor au fost si in acest an buchetele de flori, la preturi mici.


Ziua de 8 Martie ar trebui sa fie punctul culminant al vânzarilor zilelor de primavara. Comerciantii craioveni investesc bani grei in produse cosmetice, bijuterii, dulciuri si flori, planificându-si din timp o crestere substantiala a cifrei de afaceri. Insa, veniturile reduse ale oamenilor dau peste cap „planurile“ patronilor.


„De la an la an, vânzarile scad. Cred ca nu mai este o noutate faptul ca lumea nu mai are bani. Comparativ cu anul trecut, vânzarile la bijuterii au scazut. Acest lucru ii deranjeaza pe patronii nostri, dar asta e realitatea. Bijuteriile nu mai sunt la mare cautare, ca in alti ani. Cuplurile tinere, indragostitii, fac astfel de gesturi, dar si acestea mai mult simbolice. Se cauta obiectele din aur cu gramaj mic“, a spus vânzatoarea unui magazin de bijuterii din Craiova. Potrivit spuselor acesteia, in acest sezon cele mai asaltate au fost magazinele cu obiecte mici si preturi pe masura. Vânzari bune au inregistrat produsele cu preturi cuprinse intre 150.000 si 300.000 de lei.


„Multi intra, dar putini cumpara“


Faptul ca lumea nu-si mai permite sa cumpere cadouri scumpe este remarcat si de multi patroni din Banie, care spun ca oamenii intra in magazin, dar putini cumpara. In opinia lor, cel mai bine vândute au ramas florile, chiar daca preturile acestora cresc simtitor in dimineata zilei de 8 Martie. „Cei cu putere financiara mai mare isi permit sa cumpere iubitei, mamei sau sotiei un buchet de trandafiri care ajunge si la 200.000 de lei sau câte un crin imperial ce sare de 200.000 de lei“, a precizat Irina Gheorghe, comerciant de flori. Insa, din cele spuse de aceasta, oamenii obisnuiti cumpara buchete de frezii, zambile sau lalele care nu sar de 40.000 de lei. „8 Martie este o sarbatoare a primaverii in care vânzarile si afacerile cu flori ar trebui sa infloreasca. Insa, in ultimii ani si acestea au scazut. Putini sunt craiovenii care isi mai permit sa cumpere un ornament floral deosebit din orhidee, care poate ajunge chiar si la doua milioane de lei“, a spus comerciantul. Si, cum se intâmpla de obicei, majoritatea cumparaturilor se fac pe ultima suta de metri, in zilele de 7 sau chiar 8 martie. „Vânzarile la parfumuri sau cosmetice merg destul de bine in aceasta perioada. Produsele cosmetice – tusuri de gene, farduri de pleoape, rujuri etc. – care nu se prea cauta pe parcursul anului acum sunt in voga“, a adaugat Ion Radu. Acesta a precizat ca exista craioveni care prefera produsele de la sexy-shop, cum ar fi chiloteii comestibili cu arome de fructe, pentru a-si impresiona iubitele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS