9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalControverse in jurul unui accident

Controverse in jurul unui accident

Politistii de la Circulatie l-au scos vinovat doar pe soferul Oltcitului, fara sa mentioneze nimic despre viteza excesiva a Jeep-ului.


Spectaculosul accident petrecut vineri seara in dreptul blocului S 200 de pe Calea Bucuresti ridica mai multe semne de intrebare cu privire la modalitatea in care politisii craioveni de la Circulatie au cercetat acest caz.


„Cred ca Jeep-ul avea peste 120 km/h“


Reamintim ca, vineri seara, in jurul orei 22.00, un Jeep Limited condus de Daniel Tranca, de 19 ani, fiul unui cunoscut om de afaceri craiovean, proprietar al unor magazine din reteaua SUMA, a tamponat un Oltcit condus de jandarmul craiovean Constantin Honorius Giura, de 30 de ani. In urma impactului, petrecut la intersectia strazilor Calea Bucuresti si Fratii Golesti, Oltcitul a ramas fara partea din spate, iar Jeepul a iesit de pe carosabil, a intrat in curtea blocului S 200, doborând gardul, si s-a oprit in piciorul de sustinere al unui panou publicitar.


In urma cercetarilor, politistii de la Circulatie au stabilit ca accidentul s-a produs din vina exclusiva a jandarmului, care nu ar fi acordat prioritate de trecere Jeep-ului. Politistii n-au spus insa nici un cuvintel despre viteza excesiva cu care circula Jeep-ul pe principala artera a Craiovei.


„Jeep-ul mergea cu farurile stinse, de aceea nu l-am vazut. Si avea viteza foarte mare, cred ca peste 120 km/h, de aceea nu l-am vazut la timp. Aproape ca ajunsesem la linia de tramvai, când a aparut din stânga, mi-a zdrobit spatele masinii, apoi a deviat si a intrat in curtea blocului turn, oprindu-se in panoul publicitar. Nu a frânat decât in momentul in care a lovit masina mea“, a povestit Constantin Giura, soferul Oltcitului.


„In fiecare seara vezi masini straine circulând ca la curse“


Viteza excesiva a Jeep-ului este mentionata si de un martor al accidentului. „Jeep-ul mergea foarte tare, cred ca avea 90 – 100 km/h. Nu mai stiu daca avea sau nu farurile aprinse, dar sigur mergea foarte tare. Eu cred ca a fost vorba de neglijenta din partea ambilor soferi“, a sustinut martorul Dan Codoban. Aceeasi parere o are si jandarmul Giura, fara sa-si nege partea lui de vina: „Ar fi trebuit sa fie avuta in vedere viteza Jeep-ului si sa se constate ca a fost vina ambilor soferi. Politistii insa n-au putut stabili viteza celeilalte masini, asa ca m-au scos doar pe mine vinovat, suspendându-mi permisul si amendându-ma. N-au spus nimic de vinovatia tânarului de la volanul Jeep-ului, care avea permis de numai doua luni si era a treia oara când conducea masina respectiva“, a sustinut soferul Oltcitului.


Locuind in zona, craioveanul Dan Codoban sustine ca in fiecare seara pot fi vazute masini de lux circulând nestingherite in mare viteza pe Calea Bucuresti: „In fiecare seara vezi masini straine circulând ca la curse prin dreptul Pietei Centrale, fara ca nimeni sa-i deranjeze in vreun fel pe soferii acestora. Cred ca ar trebui puse si la trecerile de pietoni de la piata niste «saritoare», pentru a-i face pe soferi sa reduca viteza, pentru ca altfel ti-e si frica sa traversezi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII