16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA girat cu apartamentul si a ajuns la azil

A girat cu apartamentul si a ajuns la azil

La 67 de ani a ajuns intr-un azil de batrâni. Se afla aici pentru ca a pierdut apartamentul dupa ce a girat un imprumut pentru seful fiului ei. Nu se plânge de soarta ei, dar isi face griji pentru cea a fiului si a familiei acestuia si doreste ca si altii sa afle de necazul ei si sa nu faca aceeasi greseala.


Sabina Stoenac a locuit in cartierul craiovean Brazda lui Novac. Din 5 octombrie 2004 a gasit adapost la Serviciul Public de Asistenta Medico-Sociala Craiova. „In luna mai 1999 am girat cu apartamentul un imprumut facut de seful fiului meu. Il mai girasem de doua ori inainte. A treia oara nu am mai vrut sa fac asta pentru ca-mi era teama, nu mai aveam incredere in el“, a spus Sabina Stoenac. Cu toate acestea, femeia a ajuns sa-l gireze pentru a treia oara. „I-am spus fiului meu sa-i spuna sefului ca nu stie unde sunt si sa scapam astfel basma curata, dar m-am trezit cu acesta intr-o zi la mine la usa si nu am mai putut da inapoi. Fiul meu era si putin cam violent, asa ca am cedat din nou si am mers la banca sa facem formele“, a mai spus Sabina Stoenac.


Dupa un an au aparut somatiile


La un an de la semnarea actelor, pe adresa Sabinei Stoenac au inceput sa vina somatii de la banca. „Somatiile au inceput sa soseasca, iar el nu era de gasit. L-am cautat intruna, sotia spunea ca nu stie unde este, dar sa nu ma tem ca isi va achita datoriile si totul va fi bine“, a povestit femeia. Gândindu-se ca i se va face dreptate, Sabina Stoenac s-a adresat instantei. „L-am actionat in judecata pentru inselaciune. Ma gândeam ca banca ar avea de unde sa-si recupereze banii pentru ca seful fiului meu spunea ca are doua apartamente, ca are o masina de facut hârtie igienica. Nu l-as fi girat daca ar fi fost un boschetar. Asa am aflat ca apartamentele erau ipotecate si masina era inchiriata. Pâna la urma, dosarul a fost clasat pentru ca s-ar fi creat un precedent, lumea ferindu-se sa mai gireze“, a mai spus Sabina Stoenac.


Au ajuns in strada


In octombrie 2001, Sabina Stoenac a fost evacuata din apartament. „Pe 5 octombrie 2001 m-am trezit cu toate lucrurile scoase pe trotuar. Apartamentul a fost scos la licitatie si vândut cu 82 de milioane de lei, iar noi, eu, fiul, nora si nepotul care atunci abia se dusese la scoala, am ramas pe drumuri. Eu il girasem pe acest barbat pentru 70 de milioane, iar banca a vândut un apartament de 200 de milioane, cât facea atunci, doar cu 80. Noi am mai primit inapoi 39 de milioane“, a povestit Sabina Stoenac.


Paul Stoenac, fiul Sabinei, a mai stat, dupa spusele mamei, o perioada in Craiova pentru ca seful ii tot promitea ca-i va cumpara o garsoniera. „Au mai stat o vreme in Craiova si daca au vazut ca nu rezolva nimic au plecat la Bralostita, la parintii nurorii, cu 30 de milioane si cu toate lucrurile din casa. Eu nu mi-am luat decât hainele“, a povestit femeia.


„De ei este cel mai rau“


Se pare ca familia Stoenac a fost in continuare urmarita de ghinion. „Socrii i-au tinut pâna ce au terminat banii, iar apoi i-au scos afara. Intre timp, a murit bunica nurorii, iar ei au putut sa mearga in casa cu doua camere, din chirpici, in care locuise batrâna. Sunt tolerati aici de cele doua fete pe care aceasta le are la Bucuresti“, a afirmat Sabina Stoenac. Acum, gândurile femeii se indreapta spre fiul sau si familia acestuia. „Eu sunt aici si sunt multumita, dar de ei este cel mai rau. Traiesc din ajutorul dat de primarie, din alocatia copilului si, când mai trec pe aici, le mai dau si eu din pensie ce-mi prisoseste. Nepotul meu, care are deja 12 ani, este cel mai necajit pentru ca trebuie sa faca, zilnic, sase kilometri dus si sase intors ca sa poata ajunge la scoala“, a povestit femeia.


Sabina Stoenac spune ca nu mai stie nimic de soarta celui care i-a inselat. „Am mai citit, prin 2002, ca se incepuse urmarirea penala impotriva lui pentru ca a emis cecuri fara acoperire in banca si era cercetat pentru fals si uz de fals. Poate ca acum este in inchisoare, cine stie? Oricum, oriunde s-ar afla, vreau ca lumea sa afle si sa nu faca asa cum am facut eu“, a precizat Sabina Stoenac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS