14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDragoste la vârsta maturitatii

Dragoste la vârsta maturitatii

Sunt doi oameni plini de viata, care te cuceresc pur si simplu prin umorul si sociabilitatea lor. Luminita este dedicata profesiei de medic, iar Marian Slavu este director la RAT Control Craiova. Au câte o fata din casniciile anterioare, pe care, insa, cu drag le numesc fetele lor…


Luminita Slavu este o femeie frumoasa, plina de viata si optimista. Are o mare pasiune pentru cariera de medic la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, fiind in acelasi timp si sef de lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie Craiova, la catedra de Microbiologie. Vorbeste cu drag despre familia ei, despre parintii care au facut tot posibilul sa ii ofere tot ce au putut pentru a o sprijini sa-si urmeze visul. „Tata este din comuna Murgasi, iar mama braileanca. S-au cunoscut la Bucuresti, s-au casatorit si au venit in Craiova. Parca a fost un facut, eu m-am nascut in Capitala, in orasul unde s-au cunoscut parintii mei. Tata a fost de profesie medic ginecolog, iar mama medic la Spitalul de Boli Infectioase… Imi aduc aminte ca atunci când eram mica ai mei nu aveau casa si am locuit pentru o perioada printr-o magazie a spitalului. Am crescut intr-o familie de medici care si-au dedicat intreaga viata profesiei. Când am hotarât sa le urmez in cariera, m-au sustinut din prima clipa“, a povestit Luminita Slavu. A urmat Liceul „Elena Cuza“, la una din sectiile cu predare intensiva in limba franceza, apoi a dat la Medicina, in Craiova, unde si-a petrecut, dupa cum singura povesteste, „cei mai frumosi ani“. Si-a continuat apoi studiile cu doua masterate la Institutul Pasteur, din Franta, insa a tinut ca doctoratul sa il dea la facultatea din Craiova, cu profesorul Constantin Voiculescu, pentru care avea un respect deosebit.


In perioada 2001-2004, Luminita Slavu a fost prima femeie director de spital din Craiova, la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie. Din 1999 s-a implicat si in viata politica, ocupând functia de vicepresedinta a Organizatiei Municipale de Femei PSD. A demisionat insa din acest partid, de numai o saptamâna fiind membra a Partidului Democrat. Ocupa si functia de consilier local.


Marian Slavu


Actualul director al RAT Control Craiova s-a nascut in comuna doljeana Leu. A urmat Liceul Industrial de Constructii Masini, actualul Liceu „Traian Vuia“, din Craiova. A urmat Facultatea de Electrotehnica si, obtinând o medie destul de mare, a fost repartizat la Vulcan-Bucuresti, dupa care s-a transferat la Craiova, la ELECTROPUTERE, unde a ocupat pentru inceput functia de sef de compartiment. In 1985 s-a mutat la fostul IJTL, actualul RAT, unde a detinut functii de sef la toate compartimentele.


Povestea de dragoste…


Povestea de dragoste dintre Luminita si Marian este una intr-adevar deosebita si emotionanta. S-au cunoscut in 1994. Fiecare trecea in acea perioada printr-o faza critica, dupa o casnicie esuata incheiata cu un divort. Pe lânga serviciul pe care il avea in acea perioada, Marian Slavu era si arbitru de fotbal in lotul republican. Din cauza kilogramelor in plus pe care le capatase, Marian a fost sfatuit sa slabeasca, fiind nevoit sa urmeze un program sportiv strict. „Tocmai ma intorceam de la un antrenament când m-am intâlnit cu o prietena, medic, care m-a intrebat daca nu vreau sa cunosc o fata frumoasa, deosebita. Desi eram in trening, m-am hotarât totusi sa ma duc sa o vad. Ne-a facut cunostinta, mi-a placut din prima, dar am ramas dezamagit când am aflat ca va pleca in scurt timp in Franta si ca nu se stie daca se va mai intoarce…“, a povestit Marian Slavu. Intr-adevar asa s-a si intâmplat, in scurt timp Luminita a plecat in Franta, insa nu definitiv cum spusese… Trei ani nu s-au mai vazut, nu au mai stiut nimic unul despre altul…


„M-am intors in 1997 la spital in Craiova. Intr-una din zile eram in unul din cabinete, când dintr-o data i-am auzit vocea. Pe loc am gasit o scuza sa ies si sa ii vorbesc. L-am intrebat ce acte imi trebuie ca as vrea sa ma apuc de scoala de soferi, aiurea, nici pâna acum nu am obtinut carnetul! Intr-o zi s-a intors la spital, mi-a spus ce trebuie sa fac pentru a obtine carnetul si mi-a cerut numarul de telefon. Mi-a placut din prima, m-a cucerit si am si inceput demersurile pentru a ne casatori. Eu am facut totul, Marian se poate considera un barbat cerut in casatorie… El tot zicea ca o sa ne casatorim, dar nu stabilea nimic concret. Am facut rost de certificatele prenuptiale, care nu aveau valabilitate decât doua saptamâni, si l-am pus in fata faptului implinit…“, a povestit amuzata Luminita Slavu.


In casnicia lor nu e loc de rutina…


Ceea ce a impresionat-o cel mai mult la Marian, din cele povestite de Luminita Slavu, a fost faptul ca, desi era divortat, pastra o relatie deosebita cu fiica lui, ramasa in grija primei sotii. Nu au spus nimanui despre planurile de nunta, au tinut totul in mare secret, pentru ca majoritatea cunoscutilor ii sfatuiau sa nu se grabeasca, mai ales ca tocmai avusesera un esec. „Atunci ne-am luat actele si ne-am casatorit in secret, pe 7 iulie, in comuna Leu… Am asteptat dupa preot o zi intreaga pentru ca era pe câmp la secerat. Ne-a cununat preotul la ora 10.00 seara, in biserica, pentru ca atunci a avut timp! Dupa nunta sotul a trebuit sa plece câteva saptamâni in Germania, iar la intoarcere am dat vestea tuturor! Toata lumea a ramas atunci socata…“, a spus doctorita Slavu. Din prima casnicie Luminita o are pe Andreea, studenta la Arhitectura in Bucuresti, iar Marian pe Ramona, care a terminat Dreptul, iar acum este studenta la Stiinte Economice. Cele doua fete sunt prietene nedespartite.


Sotii Slavu au marturisit ca pe zi ce trece se inteleg tot mai bine, in casnicia lor „neexistând loc pentru rutina“. Amândoi se declara firi impulsive, dar numai pe moment. Marian isi admira foarte mult sotia pentru faptul ca nu l-a ingradit in nici un fel, lasându-i „libertate totala, ceea ce il determina sa se intoarca mai repede acasa“. Cei doi marturisesc ca ei nu au „timp sa se plictiseasca“, fiind extrem de ocupati zilnic, pâna la ore târzii din noapte. „Increderea este totul intr-o casnicie. Conteaza insa foarte mult sa faci acest pas atunci când te simti intr-adevar matur! Marian este o fire care nu stie sa minta, daca incearca sa ascunda ceva, chiar si prin telefon, imi dau seama imediat… Intr-o relatie nu trebuie sa iei in seama rautatile oamenilor sau inventiile acestora. Iubirea, increderea si respectul tin o casnicie“, a conchis Luminita Slavu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII