3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCalinoiu, cercetat penal

Calinoiu, cercetat penal

Gheorghe Calinoiu, directorul Serviciului Public de Administratie a Pietelor si Târgurilor de pe lânga Consiliul Local Craiova, este cercetat penal de politistii si procurorii doljeni. Impreuna cu directorul Calinoiu, in acelasi dosar mai sunt cercetati alti doi angajati ai Administratiei Pietelor: Dina Popa si Traian Dumitru. Dintre acuzatiile aduse acestora nu lipsesc infractiunile de abuz in serviciu, fals intelectual si chiar primirea de foloase necuvenite.


Licitatie cu bucluc


Cercetarile in dosarul inregistrat sub numarul 879/P/2005 au pornit de la o sesizare care se referea la masluirea unei licitatii de catre directorul Calinoiu si cei doi subalterni, care au facut parte din comisia de licitatii. Mai mult, directorului Calinoiu i se imputa si utilizarea in interes personal a autoturismului de serviciu. Pe 26 ianuarie, politistii doljeni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au incheiat cercetarile in aceasta cauza si au trimis dosarul la Parchetul de pe lânga Tribunalul Dolj cu propunere de trimitere in judecata a celor trei invinuiti. Urmeaza ca procurorul sa studieze probele primite de la politisti si sa-si spuna punctul de vedere.


Procurorii doljeni pastreaza tacerea asupra faptelor pentru care este cercetat directorul Administratiei Pietelor, intrucât dosarul este in curs de cercetare. Surse judiciare au mentionat ca politia a solicitat inclusiv ascultarea convorbirilor lui Gheorghe Calinoiu, pentru a fi lamurite anumite aspecte ale dosarului in care acesta este cercetat. Chestionat in legatura cu acuzatiile ce i se aduc, directorul Calinoiu a declarat: „Politistii au verificat, intr-adevar, niste licitatii, dar nu pot sa comentez despre ce este vorba. Isi fac si dânsii treaba“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU