14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAna Corina Rindeanu - o tânara ce vorbeste-n versuri

Ana Corina Rindeanu – o tânara ce vorbeste-n versuri

„Bietii ingeri!/Isi strâng trupul in inimi de hârtie,/Si isi reteaza zborul cu vesnica secure,/Taind uneori timpul ce se scurge-aiurea,/In vesnice mormane de rugaminti fierbinti“. Sunt doar câteva versuri din poezia „Renasterea“, a Anei Corina Rindeanu.


La numai 18 ani, Ana Corina Rindeanu are un curriculum vitae impresionant. Este eleva in clasa a XII-a la Colegiul National „Elena Cuza“ din Craiova. Pasiunile ei sunt deosebite de cele ale majoritatii tinerilor de vârsta ei. Inca din clasa a II-a participat la concursuri literare, dar si la olimpiade de limbi straine, limba si literatura româna si arte plastice. Este matura pentru vârsta pe care o are, dar si foarte increzatoare in puterile ei.


Premiul I la majoritatea concursurilor la care a participat


In clasa a II-a a participat la etapa nationala a concursului de poezie „Tinere Condeie“, unde a obtinut premiul I. „In acelasi an am obtinut si premiul I la olimpiada de arte plastice, faza judeteana. Am obtinut apoi premiul Editurii «Mihai Dutescu» la Concursul de Creatie «Turnirul Artelor» si premiul II la concursul «Mesaj catre copiii lumii», faza nationala in anul 1999“, a povestit Ana Rindeanu. Apoi, numai premii I: la concursul „Florile Independentei“, sectiunea poezie-proza scurta in 2000, la concursul „Florile Independentei“, sectiunea poezie-proza scurta, 2001, la olimpiada de limba si literatura româna, faza judeteana. In 2001, Ana a participat la faza nationala a olimpiadei de limba si literatura româna, iar in 2002 a obtinut premiul I la olimpiada de limba si literatura româna, faza judeteana. In acelasi an avea sa câstige si premiul pentru poezie la concursul „Tinere Condeie“, etapa nationala. „Sunt foarte fericita ca am obtinut legitimatia «Sagetator», de membru al Uniunii Scriitorilor, cenaclul junior, in clasa a IX-a. Poezia scrisa de mine as putea spune ca este moderna, insa cu elemente traditionale. Nu sunt adepta post-modernismului… Am insa o mare satisfactie, obtinând si la limba engleza, alta pasiune de-a mea, rezultate deosebite. La prima olimpiada de engleza am obtinut locul III, apoi locul I. Apoi, am participat la un work-shop (atelier – n.r.) organizat la Colegiul „Carol I“, unde am dat un test de limba engleza in prezenta lui Jonathan Scheele, reprezentantul Comisiei Europene in România… Dupa concurs acesta mi-a cerut adresa, la scurt timp primind din partea domniei sale o scrisoare de recomandare. Am ramas pur si simplu uimita…“, a continuat Ana Rindeanu.


CV impresionant


Publicare in antologia „Mesaj catre copiii lumii“, 2000; Publicare in antologia „Cântecele Arcasului“, 2002; Publicare in revista „Mileniu“, 2002; Publicarea plachetei de versuri „Rasarit de apus“, Editura Pro Transilvania, Bucuresti, 2003; Publicare in „Limba si literatura româna“, Bucuresti, 2003; Publicare in antologia „Sagetatorul“, a cenaclului „Sagetatorul“, 2004; Absolvirea Scolii de vara a Tinerilor Jurnalisti, organizata de Societatea Româna de Radiodifuziune, 2003.


Premiul al II-lea la Concursul „Copiii României creeaza“, 2003; Premiul I Prima Verba, Premiul Uniunii Scriitorilor pentru elevii cu vârste cuprinse intre 13-16 ani, acordat pentru volumul „Rasarit de apus“, 2003; Premiul II la Concursul „Copiii României creeaza“, 2004; Premiul Special pentru sectiunea „Discurs“ in cadrul Olimpiadei de limba engleza, etapa nationala, 2004; Premiul pentru Poezie la Concursul „Tinere Condeie“, etapa nationala, 2004; Diploma de excelenta pentru rezultate deosebite in domeniul creatiei, 2004; Premiul al II-lea la Concursul „Florile independentei“, sectiunea interpretare, 2005; Premiul pentru poezie la Concursul „Tinere Condeie“, etapa nationala, 2005.


Nepoata profesorului Cezar Avramescu


In ciuda numeroaselor premii câstigate, Ana se considera „o adolescenta mediocra“, care nu se lasa marcata de tot ceea ce scrie. Este hotarâta sa urmeze Facultatea de Jurnalism, deoarece o considera „cea mai potrivita in acest moment“ in lista preferintelor sale… Talentul pentru poezie sustine ca l-a mostenit de la mama ei, care la rândul ei a câstigat concursuri de poezie, si de la bunicul ei, profesorul Cezar Avramescu…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII