22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarii isi cumpara manuale pentru situatii de urgenta

Primarii isi cumpara manuale pentru situatii de urgenta

Caderile masive de zapada, inundatiile, exploziile, poluarile accidentale sau gripa aviara nu vor mai lua prin surprindere autoritatile. Mai-marii judetului si primarii doljeni vor citi si vor invata despre toate aceste dezastre in „Manualul prefectului pentru situatii de urgenta“.


Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, considera util acest manual, mai ales pentru primarii doljeni care uita adesea de asigurarea serviciului de permanenta in primarii. „Cei care nu-si cunosc sarcinile de serviciu pot invata din acest manual si sunt convins ca le va fi folositor mai ales primarilor care nu iau in serios avertizarile meteorologice. Acestia sunt principalii raspunzatori, asa cum scrie si in manual, pentru siguranta populatiei. Pentru ca ai fost ales, trebuie sa-ti indeplinesti sarcinile care iti revin, mai ales la noi in judet unde a devenit o obisnuinta ca fiecare ploaie sa aduca inundatii si alunecari de teren“, a explicat Giugea. Astfel, fiecare primar doljean trebuie sa scoata din buzunar 240 de mii de lei ca sa-si cumpere acest manual, sa-l citeasca cu atentie si sa invete cum sa actioneze atunci când in comuna sunt zapezi mari, inundatii, gripa aviara sau explozii.


Primariile, dotate cu laptopuri


Autoritatilor li se explica, pas cu pas, cum trebuie elaborate planurile pentru situatii de urgenta, cum trebuie instruita populatia, salariatii primariei si ai prefecturii, a caror participare la instruiri constituie o sarcina de serviciu. Manualul prevede dotarea comitetelor de situatii de urgenta cu aparatura tehnica, materiale specific militare, aparate radio, care sa asigure legatura intre primar, prefect si autoritatile centrale. In plus, fiecare primarie trebuie sa aiba, conform manualului, birouri, dulapuri, scaune si masa de consiliu, câte un laptop si câte un televizor color, instalatii pentru aer conditionat, mijloace electronice de securizare si supraveghere a exteriorului cladirii in care se intruneste comitetul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS