21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalReguli de ingrijire a parului vopsit

Reguli de ingrijire a parului vopsit

Sunteti satena si vreti sa deveniti roscata? V-ati plictisit de eternul blond si v-ar tenta o nuanta mai inchisa? Perfect, dar pentru a fi pe deplin multumita de rezultat si pentru a nu regreta aceasta decizie, trebuie sa respectati câteva reguli. Poate ca la inceput vi se va parea dificil sau, in orice caz, plictisitor, insa, cu timpul, se va transforma in rutina, iar dumneavoastra veti arata de parca tocmai ati iesit din salonul de coafura…


• Nu va spalati parul in aceeasi zi in care l-ati si vopsit (exceptând spalarea fireasca dupa ce vopseaua si-a facut efectul), deoarece este necesar un interval de timp pentru a permite reglarea secretiei de sebum la nivelul scalpului, ceea ce contribuie la prevenirea iritatiilor. In cazul in care, dupa vopsire, aveti senzatii de usturime sau prurit, spalati-va imediat, cu mult sampon si clatind din abundenta. Probabil ca aveti pielea foarte sensibila in raport cu produsul cosmetic folosit.


• Timp de doua zile dupa ce v-ati vopsit, nu folositi samponul. De fapt, cel mai bine este sa nu va spalati deloc pe cap in primele 48 de ore si, in masura in care acest lucru este posibil, sa va protejati parul daca vremea este ploioasa.


• Folositi produse de ingrijire special concepute pentru parul vopsit. Acestea au un dublu rol: protejeaza firul de par, care a fost supus actiunii altminteri destul de agresive a schimbarii de culoare si, de asemenea, contribuie la mentinerea nuantei si confera parului o stralucire naturala.


• Când va spalati pe cap, folositi apa rece. Substantele chimice din compozitia vopselelor sunt foarte sensibile la apa calda si nu este exclus ca, dupa trei-patru spalari, sa observati ca parul dumneavoastra s-a decolorat… dar numai pe alocuri.


• Fiti deosebit de prudenta când folositi uscatorul. Ideal ar fi sa uitati de existenta lui, insa nu intotdeauna este posibil. In tot cazul, nu apelati la aceasta solutie decât in cazuri de urgenta, deoarece, in timp, culoarea se va oxida, pierzându-si din stralucire.


• Protejati-va parul de actiunea razelor de soare – si acestea pot cauza oxidarea culorii. Nu este obligatoriu sa purtati palarie sau sapca (din moment ce este normal sa va doriti ca toata lumea sa va admire nuanta stralucitoare a parului), dar este de preferat sa folositi un balsam special, care nu necesita clatire, si care contine filtru de protectie UV.


• Balsamul trebuie folosit dupa absolut fiecare spalare si nu se admit exceptii. Firul de par este mai fragil acum si se impune protejarea lui – in caz contrar, sa nu va mirati daca se va despica la capete si va capata un aspect mat si inestetic.


• Nu alegeti chiar orice culoare… se stie, de exemplu, ca nuantele de rosu sunt cel mai putin rezistente in timp, indiferent câta grija ati avea de par. Daca nu aveti intentia sa va vopsiti din nou peste trei-patru saptamâni, alegeti tonuri de saten sau de blond.


• Cel mai bine este sa va faceti suvite – veti avea parte de schimbarea pe care v-o doreati, parul va dobândi mai mult volum si nu va fi atât de solicitat de actiunea compusilor chimici ai vopselii. Dar, daca alegeti sa va colorati tot parul, aveti grija ca la fiecare sase saptamâni sa mergeti la coafor pentru a va vopsi radacinile. In cazul in care v-ati vopsit intr-o nuanta mai deschisa decât cea naturala, va trebui sa mergeti la salon la fiecare patru saptamâni.


• O data pe luna, faceti-va un tratament de regenerare a parului, aplicând o masca speciala pentru par vopsit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS