10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenii se cauta in buzunare

Oltenii se cauta in buzunare

Ca dispune sau nu de un buget generos, fiecare oltean se gândeste in aceasta perioada cum sa-si surprinda persoana iubita (fie ca este vorba de sotie, sora, mama sau colega). In timp ce unii apeleaza la clasicele martisoare, altii, mai prevazatori, au facut din timp economii pentru cadouri substantiale.


Primele raze de soare, parfum de flori, tinute mai sumare. …Asteptata cu nerabdare de reprezentantele sexului frumos, primavara indeamna barbatii la cumparaturi pentru persoanele dragi. Si cu cât câstigurile sunt mai mari, cu atât generozitatea acestora se amplifica.


Pentru ca mai este foarte putin pâna la inceputul lunii martie, craiovenii au si inceput sa colinde magazinele in cautarea unui cadou adecvat. Daca adolescentii se orienteaza spre martisoare insotite sau nu de flori, adultii isi indreapta atentia spre cadouri mai costisitoare.


Un pisic pentru 35 de ani de casatorie


„De 1 martie ii voi lua prietenei mele o floare, iar mamei ii voi cumpara un martisor de Ziua Femeii“, a spus Nutu, un adolescent de 17 ani. Mai inventivi, unii olteni intentioneaza sa asocieze traditionalulu martisor cu animale de companie. Este si cazul lui Marian Badea, care de 1 martie ii va darui sotiei un pisic.


„Suntem casatoriti de 35 de ani si sotia mea stie ca nu-mi plac florile. Mie imi plac animalele si m-am gândit sa-i iau un pisic. Chiar acum (miercuri dimineata -n.r) ma duc sa-l cumpar“, a marturisit craioveanul de 57 de ani. Mai practici, unii craioveni folosesc aceasta sarbatoare ca un pretext pentru a indeplini cele mai ascunse dorinte ale consoartelor.


Astfel, de la inceputul lunii martie sotia lui Florin Bonciog va fi fericita posesoare a unei masini. „De 1 martie ii voi lua o masina pe care ii voi lipi o floare. De mult planuiesc sa-i fac aceasta surpriza si acum am reusit sa strâng banii“, a spus acesta. Barbatul a mentionat totusi ca anul viitor va pastra traditia florii, dar nu si a masinii. „Asta nu inseamna ca la anul ii voi lua alta masina“, a completat Florin Bonciog.


Flori pentru mame, inimi pentru iubite


Chiar daca nu au bani pentru o masina, pensionarii craioveni nu-si permit sa rateze aceasta ocazie pentru a-si exprima dragostea fata de persoana cu care de-a lungul anilor au impartit si bune si rele. „Ca si in ultimii 33 de ani de casatorie, de 1 martie ii voi oferi sotiei un mic simbol al primaverii. I-as oferi chiar mai mult daca mi-ar permite pensia“, a afirmat Florea Bratu. Romantismul primaverii i-a contaminat si pe cei care nu si-au gasit inca jumatatea.


„Nu am o prietena, dar daca as avea, bineinteles ca i-as cumpara ceva special. In schimb, voi pregati o surpriza colegelor de clasa“, a precizat Cristi, elev in clasa a X-a la Colegiul National „Gheorghe Chitu“. Adolescentul a marturisit ca intentioneaza sa cumpere câte un martisor pentru fiecare colega de clasa. In aceeasi masura, in aceste zile, atentia barbatilor se indreapta si catre mame.


„De 8 martie ii voi lua mamei un buchet de flori. Momentan nu am o iubita, dar daca as avea i-as darui o inimioara de plus“, a afirmat Stoian Catalin, un student de 19 ani. De asemenea, tânarul se gândeste sa ofere câte un martisor si fetelor din grupul sau de prieteni.


Nu toti oltenii sunt insa prinsi de febra cumparaturilor, preferând sa se ocupe de „aceste detalii“ pe ultima suta de metri. „Ii voi lua ceva, dar nu stiu inca ce. Este prea dinvreme sa ma preocupe asta. Mai este ceva timp pâna la 1 martie“, a spus Marian Dumitru.


De 1 martie ii voi lua o masina pe care ii voi lipi o floare. De mult planuiesc sa-i fac aceasta surpriza si acum am reusit sa strâng banii“.


Florin Bonciog

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS