6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIarna a revenit in Oltenia

Iarna a revenit in Oltenia

 Ninsori abundente si frig au fost semnalate, in ultimele 48 de ore, in toate judetele din Oltenia. In Dolj, s-a intervenit ieri-dimineata pentru prima oara cu toate utilajele din dotare, incepând cu ora 3.00, fiind imprastiat material antiderapant. Frezele de mare putere au actionat pe drumul judetean care face legatura intre localitatile Ghindeni si Cosoveni, unde circulatia a fost ingreunata de stratul de zapada viscolita. Drumarii doljeni au intâmpinat probleme si in zona Teslui, din cauza cresterii apelor râului, o portiune din carosabil fiind inundata. „Pârâul Rasnic se afla aproape de cota de inundatie si s-ar putea crea probleme si in acea zona. Avem probleme cu viscolul, care face ca zapada sa se depuna in urma interventiei utilajelor de deszapezire. In cursul zilei de astazi vom avea toate drumurile circulabile“, a declarat Eugen Georgescu, directorul Directiei Judetene de Drumuri Dolj.


Cel mai gros strat de zapada s-a inregistrat in judetul Mehedinti, unde zece localitati erau ieri-dimineata izolate, dupa 36 de ore de ninsoare. In câteva ore, stratul de zapada a ajuns la 50 de centimetri sau chiar un metru in zonele viscolite. „Temperaturile ridicate din ultimele zile ne-au prins descoperiti. Noi am trimis toate utilajele si toti oamenii acasa“, a declarat Alexandru Patrascu, director in cadrul Drumuri Judetene Mehedinti.


Circulatia rutiera a fost intrerupta pe Drumul National 57, la kilometrul 4, care leaga Orsova de Moldova Noua, din cauza unei alunecari de teren. Toate localitatile de pe malul Dunarii sunt rupte de restul judetului. Cei care sunt nevoiti sa ajunga la Moldova Noua trebuie sa ocoleasca mai mult de 100 de kilometri, prin Baile Herculane – Mehadia – Anina. Drumul Judetean 670 din judetul Mehedinti, care face legatura intre localitatile Godeanu si Balta, a fost blocat din cauza zapezii care masura in unele locuri chiar si un metru. Autoritatile au trimis utilaje de interventie suplimentare in zonele cu probleme.


Un microbuz cu 12 persoane a stat aproape patru ore in viscol, iar o ambulanta care transporta un bolnav catre casa a fost nevoita sa se intoarca la Spitalul din Drobeta Turnu Severin. A nins abundent si in Vâlcea, unde trei drumuri judetene din partea de sud si de sud-vest a judetului au fost blocate. Conducatorii auto sunt sfatuiti sa adapteze viteza la conditiile de drum.


Meteorologii spun ca pâna pe 3 martie vremea se va raci si ninsorile nu se vor opri. Temperaturile vor fi normale pentru sfârsitul lui februarie si inceputul lunii martie. Minimele vor fi de
-8 grade Celsius, iar maximele de 6-7 grade Celsius. Pe de alta parte, hidrologii mentin starea de alerta privind pericolul de inundatii. Pe râurile Bega, Timis, Bârzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Jiul mijlociu si inferior se anunta cresteri de debite in special din cauza topirii zapezii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS