27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Craiova alb-rosie

Craiovenii se pregatesc intens pentru a intâmpina primavara. Cu o saptamâna inainte de 1 martie, in centrul Craiovei au aparut primii comercianti de martisoare care incercau sa-i imbie pe trecatori sa-si opreasca macar privirea asupra ofertei lor variate. Martisoarele din sticla si plastic, transparente si mici cât o bijuterie; statuete intruchipând ingerasi, chinezi sau alte forme imaginate de producator; jucarii mici si pufoase; pandantive; bijuterii, toate si-au gasit loc in oferta stradala de anul acesta. Preturile sunt accesibile.


Astfel, pentru cinci mii de lei vechi, pretul minim al unui martisor, craiovenii au putut achizitiona un martisor de bun-gust, tocmai bun de prins la rever.


Costul unui „martisor de camera“, imposibil de prins in piep, cum e cazul bibelourilor si plusurilor, creste insa pâna la câteva sute de mii. Pentru cei interesati de martisoare din pene nu a existat insa oferta, dar aceasta se va diversifica in urmatoarele zile.


Nici magazinele nu au uitat ca 1 martie se apropie cu pasi repezi. Snurul alb-rosu e prins de obiecte din cele mai variate – de la bijuterii, al caror pret variaza intre câteva sute de mii si câteva milioane, pâna la obiecte de decor.


In zilele noastre, martisorul este un simbol al primaverii, iar barbatii il ofera doamnelor si domnisoarelor care le sunt dragi, ca simbol al admiratiei si respectului pe care le poarta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS