11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSchi Fest in Straja

Schi Fest in Straja

Mii de turisti au urcat week-end-ul trecut la Straja pentru a participa la marea intrecere pe schiuri, ce se deruleaza pe toate pârtiile mari din tara, cu premii puse in joc in valoare totala de 27.000 de dolari.


Festivalul pe schiuri a fost organizat de una dintre companiile de telefonie mobila din România si s-a adresat atât sportivilor de performanta, cât si amatorilor.


Pârtia a fost arhiplina, la fel ca statiile de imbarcare si coborâre ale telescaunului, unde s-a stat ore in sir la coada pentru a urca la Cota 1.300, la unul dintre cele mai tari concursuri din aceasta iarna. Telefoane mobile, accesorii pentru telefonia mobila, echipamente de iarna si multa distractie au fost ingredientele unui sfârsit de vacanta la munte, alaturi de mascotele pinguinul, cunoscutul catel salvamontist – Saint Bernard si Directia 5, care au concertat pe pârtie, intre cele patru runde de concurs. „Este mai mult decât ne asteptam. Sunt atât de multi concurenti si vremea e numai buna, pentru ca a nins si vom da cu siguranta si premii pentru originalitate“, a spus unul dintre organizatorii competitiei.


Concursul s-a desfasurat pe patru categorii, in tandem pe pârtie fiind câte doi concurenti de sex opus, tocmai pentru a puncta si Ziua Indragostitilor, ocazie cu care s-au impartit sute de baloane in forma de inimioare rosii si albe, pentru toti cei care au urcat in Straja distractia fiind la ordinea zilei.Pentru ca in concurs au fost multi inscrisi, unii concurenti au optat pentru premiile-surpriza de la categoria „originalitate“ si au coborât la cel putin minus opt grade Celsius in tricou si cu numarul de concurs. „Asa sper sa iau premiul pentru cel mai original concurent, ca la cât de multi sunt, numai perechea sa ma ajute la timp“, a afirmat unul dintre concurenti.


Arbitrii marii competitii, ce s-a desfasurat in acest sfârsit de vacanta, au fost monitorii de schi din Masivul Straja si salvamontistii, care au avut o misiune foarte grea, având in vedere numarul record de concurenti bine pregatiti si porniti in competitie cu scopul de a câstiga.


Discoteca la Cota 1.350


Platoul din fata Cabanei Montana aflat la 1.340 de metri altitudine a devenit locul in care indragostitii din Straja si-au dat intâlnire, la sarbatoarea de Sfântul Valentin. Pe melodiile cântate de membrii formatiei Directia 5, indragostitii au dansat si s-au distrat ore in sir. Pentru ei, dar si pentru ceilalti turisti, organizatorii Schi Fest au pregatit peste 1.000 de premii-surpriza, iar cei care au dorit o amintire au primit-o pe loc, fiind amenajat chiar pe pârtie un ministudio foto.


Festivalul de schi ce are loc in statiunile montane importante din tara, pentru promovarea turismului românesc, se va muta in Arieseni, iar urmatoarele destinatii de week-end sunt Poiana Brasov, Baisoara si Semenic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS