16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCadou la aniversare!

Cadou la aniversare!

In urma tragerii la sorti care a avut loc joi, 9 februarie, premiul cel mare oferit de Gazeta de Sud la tombola abonatilor – un calculator AMD Sempron – a intrat in casa domnului Gabriel Barbulescu din Craiova. Si aceasta chiar de ziua de nastere: fericitul câstigator a implinit vineri 65 de ani! La multi ani, domnule Barbulescu!


Pentru Gabriel Barbulescu din Craiova, ziua de vineri a fost cu adevarat fericita. Nici nu s-a dat bine jos din pat venerabilul domn, ca l-au si luat copiii si sotia la pupat si felicitat. Batea pe muchie 65 de ani! O viata frumoasa, plina de minunatii, din care nu se hotara pe care s-o aduca mai aproape de inima lui: casnicia fericita cu Ileana, aleasa sa din tinerete, cei doi baieti frumosi si destepti ajunsi acum barbati in toata firea ori cariera de medic pe care a practicat-o atâtia ani cu dragoste si credinta. Si-a mângâiat batrânul amintirile-i frumoase, nestiind de care sa se bucure mai mult. Doar un lucru ii umbrea fericirea: accidentul cerebral de acum câteva luni ii rapise puterea de a-si marturisi trairile. Alaturi de cei dragi, cuvintele erau insa de prisos: cu totii, parinti si copii, aniversau o viata de om!


Un prieten al lui Victor – fiul cel mare – a fost cel care le-a anuntat telefonic marea surpriza. Au luat ziarul de pe masa cu indoiala. Il citisera doar o data, pe rând, la prima ora, când l-au scos din cutia postala. Nu se poate sa fi sarit ceva, de fiecare data il parcurg de la primul la ultimul rând. Si totusi, asa era: pe prima pagina, in partea dreapta, era trecut numele lui: Gabriel Barbulescu. Iar alaturi, premiul cel mare GdS.


Mircea si Victor – „câstigatorii“ tatalui


S-a bucurat batrânul, a lacrimat din nou. Era mai mult decât sperase sa primeasca vreodata de ziua lui. Anii din urma ii lasasera gustul amar al bolii, al unei pensii prea mici pentru o viata atât de mare, al traiului mai mult decât modest pe care a trebuit sa-l accepte ca alte mii de batrâni pensionari. Accidentul din toamna i-a dat lovitura de pe urma: nici macar cu sfatul nu-si mai putea ajuta baietii, aflati acum la etapa decisiva a vietii lor – cel mic, Mircea, era elev in ultima clasa de liceu, iar Victor abia implinise 27 de ani si studia Dreptul. Imobilizat in scaunul batrânetii, fostul medic asista neputincios la saracia nobila pe care reusise s-o lase mostenire copiilor: o biblioteca ingreunata de carti valoroase si amintiri din vremuri mai bune. Altceva nu putea sa le ofere: nici vreun cont generos in banca, nici relatii, pierdute de mult. Cât despre conditii care sa le faciliteze studiul in speranta unor cariere frumoase, batrânul nu le putea asigura decât casa veche a neamului Barbulescu.


Cum sa nu se bucure deci când a aflat de calculator? Nu il imbogatea peste noapte, nici nu-i aducea cumva vreun sac de bani, nici nu-l insanatosea. Venise insa ca un raspuns la rugaciunile batrânului. Era cadoul de ziua lui, cel mai frumos, de care se putea bucura asa cum visase: sa-l ofere baietilor lui, Victor si Mircea. Aniversare mai frumoasa ca aceasta nici ca se putea!


Regulament „Tombola abonatilor“


In fiecare luna, abonatii prin sistemul de distributie propriu al Gazetei de Sud sunt inscrisi automat la Tombola Abonatilor. Cititorii care se aboneaza prin Posta Româna sau Rodipet trebuie sa trimita dovada platii abonamentului pe adresa redactiei. Pentru o transparenta sporita, tragerile la sorti vor avea loc in a doua joi a fiecarei luni, la ora 14.00, la biroul de publicitate situat in Craiova, vizavi de Banca Tiriac si cinematograful Modern. Oricine poate asista la tragerile la sorti interactive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS