10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFalsele mituri ale frumusetii

Falsele mituri ale frumusetii

Frumusetea a constituit intotdeauna un subiect nesfârsit de discutii, opinii si sfaturi, care decurg fie ca urmare a experientei acumulate, fie in urma consultarii unor specialisti sau a unor publicatii de profil. Insa nu tot ceea ce se aude este neaparat si adevarat – dar, tocmai pentru ca s-a vorbit mult despre problema respectiva, suntem tentati sa ne-o asumam ca pe un adevar absolut. Astfel s-au nascut adevarate mituri despre frumusete, unele dintre ele, complet false.


Câteva exemple despre astfel de mituri sunt cele potrivit carora un strat mai gros de fond de ten va acoperi ridurile. Gresit. Daca procedati astfel, nu veti „reusi“ decât sa le accentuati si sa atrageti si mai mult atentia asupra lor. Sau: daca aplicati mai multa crema hidratanta, tenul va fi mai ocrotit de actiunea nociva a poluarii si radiatiilor ultraviolete. Iarasi gresit. Daca trasati o linie mai groasa cu ajutorul creionului de buze, veti avea o infatisare mai senzuala. Nu numai ca este gresit, dar mai este si inestetic. Iata darâmarea miturilor despre frumusete.


Mit: Daca nu indepartezi rimelul, genele vor parea mai groase si mai lungi.


Partial, este adevarat, dar nu in sensul la care va gânditi dumneavoastra. Cu alte cuvinte, nu este deloc recomandabil sa faceti acest lucru! De acord, genele vor parea mai groase – dar numai pentru ca sunt „sufocate“ si, daca veti face de multe ori greseala aceasta, genele se vor usca si vor deveni casante, sfârsind prin a cadea. Multe femei isi demachiaza genele numai de doua sau trei ori pe saptamâna, dar acest ritual ar trebui sa fie la fel de respectat precum cel de indepartare a machiajului si aplicarea cremei de noapte.


Mit: Un strat mai gros de fond de ten va acoperi ridurile.


Aceasta este o convingere destul de raspândita, insa nimic nu ar putea fi mai departe de adevar. Cu cât aplicati mai mult fond de ten sau pudra compacta, produsul se va aduna in pliurile pielii la fiecare contractura a muschilor faciali, iar ridurile, evident, vor deveni cât se poate de vizibile. De aceea, se recomanda ca baza de machiaj sa fie cât mai subtire si intr-o nuanta deschisa pentru ca reflectia luminii va distrage atentia de la riduri a oricarei persoane care va priveste.


Mit: Daca ai ochii albastri, nu ar trebui sa folosesti fard albastru.


De fapt, combinatia aceasta este una dintre cele mai fericite. O umbra de fard bleu va accentua foarte frumos culoarea naturala a irisului, dupa cum un fard verde deschis va atrage atentia asupra ochilor verzi. Singurul aspect de care este bine sa tineti cont este de a nu folosi o nuanta mult mai inchisa decât cea a ochilor dumneavoastra. In definitiv, scopul este sa obtineti un ton complementar, nu de a accentua excesiv culoarea.


Mit: Culoarea roz este recomandata oricui, conferind un aspect natural.


Afirmatia este intemeiata numai pentru acele femei cu tenul deschis. Daca sunteti bruneta si aveti pielea maslinie, culoarea roz va va face sa apareti fie ca si cum sunteti bolnava si aveti febra, fie ca o actrita de drama. In acest caz, contrastul nu este atractiv, ci strident si inestetic.


Mit: Folosirea dermatografului negru in partea interioara a ochilor va intensifica privirea.


Daca priviti lucrurile din punct de vedere logic, va veti da singura seama ca nu are cum sa fie adevarat. Se stie ca negrul subtiaza, asa incât efectul ar fi ca ochii dumneavoastra vor fi asemanatori celor ai asiaticilor (ceea ce nu are cum sa va avantajeze, pentru ca aveti trasaturi europene). In schimb, un dermatograf alb si, in general, unul cu nuanta deschisa, vor conferi mai multa stralucire ochilor si ii vor face sa para mai mari.


Mit: Femeile care au peste 30 de ani ar trebui sa foloseasca numai farduri mate.


Plictisitor. Aspectul dumneavoastra ar fi unul tern si obosit. Chiar daca nu mai aveti 20 de ani, o umbra de stralucire, discreta, dar de efect, nu dauneaza niciodata. Reflexele luminoase vor atrage atentia asupra ochilor si buzelor – ce poate fi mai agreabil decât niste buze cu aspect umed, ca de fruct pârguit? Nu renuntati la aceste produse, va vor face sa aratati mai tânara, dar nici nu exagerati, pentru a nu parea un fel de adolescenta intârziata…


Mit: Daca aplici mai multa crema hidratanta, tenul va fi mai protejat.


Adevarul este ca singurul rezultat pe care l-ati obtine ar fi ca va trebui sa va cumparati mai repede o noua cutie de crema. Epiderma are capacitatea de a-si lua singura cantitatea de produs de care are nevoie, iar restul va ramâne pe fata si tenul va capata un aspect uleios si dezagreabil. Asadar, aplicati intâi un strat subtire si uniform si numai daca simtiti ca este nevoie repetati procedura. Dar de doua ori este suficient.


Mit: Pentru machiajul de seara, se recomanda un fond de ten intr-o nuanta mai inchisa.


Oare de ce atât de multe femei procedeaza astfel? Chiar daca machiajul de seara este unul mai intens, acest lucru nu este valabil si in ceea ce priveste fondul de ten. Doar nu ati vrea ca fata si gâtul sa fie cu doua-trei tonuri mai inchise decât restul pielii. Folositi baza de machiaj obisnuita, un fard de ochi si un ruj mai intense, iar efectul va fi pe masura asteptarilor!


Mit: Fardul de obraz nu poate fi niciodata prea mult.


Asta numai daca vreti sa aratati ca o papusa de portelan pictata… Majoritatea femeilor aplica fard de obraz in nuante foarte intense, in timp ce stau la nici cinci centimetri de oglinda. Bineinteles ca, in acest caz, veti parea palida. Dati-va doi pasi mai in spate si priviti-va fata in ansamblu. Nu cumva semanati cu un clovn? Ideal ar fi ca mai intâi sa aplicati rujul si, in functie de nuanta si intensitatea acestuia, sa aplicati fardul de obraz.


Mit: Creionul de buze vizibil va crea efectul unor buze mai pline si senzuale


Putine lucruri ar putea fi mai vulgare decât un creion de buze inchis si un ruj mai deschis cu trei-patru tonuri. Aspectul va fi strident si artificial. Exista multe modalitati pentru a da impresia de buze mai mari si mai incitante, dar acesta clar nu este unul dintre ele. Creionul de buze ar trebui sa fie mai deschis decât rujul. In felul acesta, veti evita sa aratati caraghios dupa ce rujul s-a sters si a ramas doar conturul…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS