10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParlamentarii doljeni, fata in fata cu cetatenii

Parlamentarii doljeni, fata in fata cu cetatenii

Parlamentarii de Dolj nu pierd nici o ocazie de a-si face publicitate si de a da câteva declaratii incendiare pentru presa in timp ce asculta problemele administratiei doljene si ale cetatenilor.


Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) România, prin programul finantat de Ambasadele Statelor Unite ale Americii si Germaniei, „Initiativa Nationala pentru Transparenta Parlamentara“, a organizat o intâlnire intre opt dintre parlamentarii doljeni, reprezentantii administratiei publice locale, ai mediului de afaceri si cetateni. Cu toate ca obiectivul intâlnirii era de a discuta problemele si capacitatile de dezvoltare ale Doljului, alesii au fost mai preocupati sa lucreze la propria imagine si sa faca declaratii politice. Aflate fata in fata cu cei care reprezinta judetul in Parlamentul României, autoritatile judetene si locale au expus principalele probleme cu care se confrunta Doljul – Uzina de avioane care supravietuieste cu greu tranzitiei, privatizarea Electroputere care stagneaza, problemele de infrastructura si cele de la reteaua de apa.


„Mesajul nostru, al celor de la Dolj, este ca descentralizarea administratiei sa nu se faca fara bani, pentru a evita situatia Spitalului de la Poiana Mare, spital pe care Consiliul Judetean (CJ) Dolj nu poate sa-l preia deoarece nu are fonduri pentru intretinerea lui. Sa nu uitam problemele de infrastructura, cele de poluare a apei cu diferite substante sau situatia terenurilor de la aeroport“, a spus Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj.


Primarul Solomon vrea sa fie „luminat“ de parlamentari


Primarul Antonie Solomon le-a cerut parlamentarilor sa-l lamureasca in problema granitelor si sa-i explice de ce trebuie sa plateasca chirie pentru cladirile scolilor in care invata câtiva elevi. „ Ajutati-ma sa inteleg cum este cu granitele Craiovei, care nici pâna in ziua de azi nu sunt stabilite, si cum este posibil sa cheltuim atâtia bani pe chiria scolilor in care nu invata decât doi, trei elevi. In plus, Craiova nu are centura. Trebuie sa intelegeti ca orasul Craiova este al cetatenilor si nu al unui partid politic“, a precizat Solomon. Parlamentarii si-au notat toate aceste probleme ale judetului in „Agenda parlamentarului doljean“, document ce trebuie intocmit, conform programului „Initiativa Nationala pentru Transparenta Parlamentara“, la finalul fiecarei intâlniri si poate problemele administratiei doljene isi vor gasi si o rezolvare. Cetatenii pot afla daca alesii lor le-au inteles sau nu problemele din Ghidul pentru Monitorizarea Activitatii Parlamentarului, intocmit in urma rapoartelor AID România. Aceste rapoarte vor fi transmise si forurilor de conducere ale partidelor politice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS