22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTundrea, la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Tundrea, la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Procesul gorjeanului Ilie Marcel Tundrea se reia astazi la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce acesta a fost gasit nevinovat de doua instante de judecata.


Daca va fi declarat nevinovat si acum, Tundrea va da statul român in judecata pentru cei 12 ani petrecuti degeaba in puscarie.


Ilie Marcel Tundrea a fost condamnat in anul 1992 la 24 de ani de inchisoare, pentru uciderea si violarea unei consatene de 14 ani.


12 ani mai târziu, testul ADN demonstra ca nu acesta era adevaratul violator si ucigas al fetei.


In baza acestor noi probe, Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj a admis cererea de revizuire a procesului, reluat la Tribunalul Gorj, care a dispus la scurt timp punerea in libertate a lui Ilie Marcel Tundrea.


Acesta a solicitat stramutarea dosarului la alta instanta, pe motiv ca, in urma cu 12 ani, a fost gasit vinovat si condamnat de Tribunalul Gorj. Cererea de stramutare a fost admisa, iar procesul s-a desfasurat la Brasov.


Atât Tribunalul, cât si Curtea de Apel Brasov l-au gasit nevinovat pe Tundrea, dupa ce, la solicitarea procurorilor, s-a efectuat inca o data testul ADN.


Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Brasov a atacat sentinta, iar procesul a ajuns astfel in ultima faza, adica la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS