10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZile decisive pentru Danut Ibinceanu

Zile decisive pentru Danut Ibinceanu

Medicii de la Clinica de chirurgie plastica din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova, care tin sub supraveghere cele doua victime ale exploziilor din cartierul craiovean Lapus, spun ca abia acum incepe perioada critica pentru unul dintre pacienti.


Intr-o situatie mai grava este Danut Ibinceanu, care se afla si in prezent internat la Sectia anestezie – terapie intensiva sub stricta supraveghere, acordându-i-se o ingrijire speciala.


„In primele zile, pacientul a fost linistit, in urma tratamentului aplicat a fost echilibrat fizic. Este constient si vorbeste cu cadrele medicale. Numai ca zilele care urmeaza sunt cele mai critice in evolutia starii lui de sanatate. Acum pot sa apara o serie de complicatii, cum ar fi blocajul renal, infectii pulmonare sau septicemie. Tocmai de aceea este tinut intr-un mediu steril si numai cadrele medicale care ii acorda ingrijire se afla in preajma sa“, a afirmat medicul Horia Pârvanescu, seful Clinicii de chirurgie plastica.


Medicul spune ca pronosticul asupra evolutiei lui Ibinceanu este rezervat. Nu poate face o apreciere in raport cu alti pacienti pe care i-a tratat de-a lungul carierei sale, deoarece nu a mai avut nici un caz cu arsuri pe o suprafata a corpului atât de mare si de o asemenea profunzime. In schimb, Marin Lupu este bine, starea lui de sanatate se imbunatateste cu fiecare zi. Ranile au inceput sa se vindece si este in afara oricarui pericol. Medicii ii vor acorda ingrijirile necesare pâna isi revine complet. Cei doi sunt vizitati periodic chiar de directorul spitalului, Cristina Calangiu, care se intereseaza de modul in care evolueaza starea lor de sanatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS