21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalScuarurile de la Selgros, pericol pentru soferi

Scuarurile de la Selgros, pericol pentru soferi

Conducatorii auto sustin ca sunt insuficient semnalizate, pe când autoritatile spun ca totul e in regula.


Soferii care trec prin zona supermarketului Selgros, de la marginea municipiului Craiova, isi manifesta nemultumirea fata de marcajul aproape inexistent al scuarurilor amenajate pe mijlocul Drumului National 6. Doar câte un semn de circulatie care indica ocolirea, infipt in fiecare capat al scuarurilor respective, atentioneaza soferii de existenta lor.


„Cu siguranta ca nu sunt semnalizate bine. Daca nu esti atent, risti sa te urci pe ele, mai ales ca soseaua are acolo doar câte o banda pe sens, nu doua, ca la Metro“, a declarat conducatorul auto Marian Dumitru, din Craiova. „Eu stiu doar scuarurile din partea stânga. Cred sa sunt oarecum semnalizate, insa ar trebui si bordurile vopsite, pentru a fi vizibile suficient“, a mentionat Radu Visan, care iesea cu masina de la supermarket.


„Zona este suficient semnalizata“


Autoritatile sustin insa ca semnalizarea scuarurilor este suficienta in stadiul actual. „Zona respectiva se afla in administrarea noastra si consideram ca este suficient semnalizata, in conditiile in care, fiind in localitate, trebuie sa se circule pe acolo cu maximum 50 km/h“, a sustinut ing. Stefan Brânaru, director tehnic la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Craiova.


Reprezentantii Politiei Rutiere sustin ca nu s-a petrecut in zona Selgros nici un accident care sa se fi produs din cauza eventualei semnalizari deficitare a scuarurilor. „De când s-a amenajat acea intersectie, nu am avut nici un incident rutier acolo, ne-a ferit Dumnezeu“, a declarat scms. Stelian Nicolaescu, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova. Mentionam ca aceasta zona a fost introdusa in Craiova prin mutarea indicatoarelor, la sfârsitul anului trecut, fara nici un temei legal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII