12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHaite de maidanezi terorizeaza orasul Petrosani

Haite de maidanezi terorizeaza orasul Petrosani

Autoritatile locale din Valea Jiului incep saptamâna aceasta o ampla actiune de strângere a maidanezilor de pe strada, dupa ce au fost avertizate cu privire la riscul transmiterii gripei aviare prin intermediul animalelor. Ideea a fost lansata imediat ce in alte localitati din tara au fost gasite patrupede moarte, suspectate de aceasta boala. Mai mult, autoritatile din Valea Jiului spun ca aceasta masura se impune ca necesitate, existând suspiciuni ca o buna parte a câinilor vagabonzi sa fi venit din alte zone. „Nu excludem acest risc. Inaintea sarbatorilor am adunat o buna parte din acesti câini, i-am tratat, iar cei bolnavi au fost eutanasiati, dar se pare ca din nou au venit haite intregi in zona“, a spus Ioan Dobre, directorul SC Gospodarie Prest Com Petrosani.


Pericol in plina strada


Numarul maidanezilor, ca si al reclamatiilor venite de la cetateni s-au inmultit dupa sarbatorile de iarna. Numai pe artera principala a municipiului Petrosani pot fi vazute haite intregi de câini, multi dintre ei foarte agresivi. „Sar efectiv la oameni. De curând, am asistat la o scena in care un grup de câini vagabonzi a atacat o persoana in plin centrul orasului. Cineva trebuie sa-i ia de pe strada“, a spus un locuitor al municipiului Petrosani.


Pe de alta parte, autoritatile locale duc un adevarat razboi cu cei care se considera ocrotitorii acestor animale. Cei din urma fie impiedica actiunile hingherilor, fie rascumpara câinii si apoi ii lasa pe strada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS