22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCladire particulara, reparata pe banii Primariei Târgu Jiu

Cladire particulara, reparata pe banii Primariei Târgu Jiu

Primaria Târgu Jiu va cheltui in urmatoarele saptamâni 900 de milioane de lei pentru repararea cladirii in care functiona târgul de haine vechi, mistuita de un incendiu la sfârsitul anului trecut. Cladirea apartine unei societati private, astfel ca repararea acesteia cu bani de la buget ridica semne de intrebare.


Romii care vindeau haine vechi in târgul amenajat la marginea municipiului Târgu Jiu sunt nemultumiti de faptul ca au ramas fara o sursa de venit dupa ce cladirea in care isi desfasurau activitatea a ars, incendiul produs acum doua saptamâni lasându-i si fara marfa. Marius Ionescu, directorul tehnic al Primariei Târgu Jiu, le-a promis atunci romilor ca in trei-patru zile cladirea va fi reparata si ei isi vor putea relua activitatea, dar lucrarile nici nu au inceput. Reparatiile constau in refacerea acoperisului si a peretilor laterali, precum si a instalatiei electrice.


Reparatii de 900 de milioane de lei


Primarul Florin Cârciumaru a explicat insa ca lucrurile sunt mai complicate decât pare la prima vedere. „Cu mare greutate am convins Consiliul Local Târgu Jiu sa aprobe alocarea a 900 de milioane de lei pentru repararea cladirii, mai ales ca noi suntem chiriasi acolo, proprietara fiind o societate comerciala, SC Com Gorj SA“, a spus primarul Cârciumaru. Acesta a precizat ca reparatiile vor incepe in curând, deoarece au trecut cele zece zile in care putea fi atacata in contencios hotarârea de consiliu prin care s-au alocat banii. „Nu puteam risca sa cheltuim acesti bani fara aprobarea consiliului, deoarece suntem la limita legalitatii“, este de parere Cârciumaru.


Primarul spune ca in cele din urma s-a gasit o cale legala pentru efectuarea acestor reparatii pe banii primariei. „Noi platim lunar o chirie de 58 de milioane de lei, plus cheltuielile de intretinere. Am discutat cu proprietarii spatiului sa recuperam investitia pe care o facem platind o chirie mai mica“, a explicat Cârciumaru. Potrivit acestuia, din ancheta realizata de pompieri a rezultat ca vinovati pentru producerea incendiului sunt comerciantii, care au uitat un resou in priza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS