16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCamin modern in Gorj pentru adultii cu handicap psihic

Camin modern in Gorj pentru adultii cu handicap psihic

Fundatia SERA România va face in acest an o noua investitie sociala in judetul Gorj, de aceasta data in parteneriat cu consiliul judetean. Este vorba de un complex specializat in servicii pentru adultii cu handicap psihic, care va fi amenajat la Târgu Jiu.


Consiliul Judetean Gorj a aprobat in sedinta de ieri amenajarea fostei Case de copii din Târgu Jiu, astfel incât in cladire sa poata functiona Complexul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihica. Aici vor fi transferati cei 126 de adulti cu handicap psihic de la Bâlteni, caminul-spital de acolo urmând sa fie inchis.


Fundatia SERA va investi in modernizarea noului complex 15 miliarde de lei, iar consiliul judetean 9,5 miliarde de lei. Fosta casa de copii este acum goala, deoarece toti minorii au fost transferati in centre de plasament de tip familial. Directia pentru Protectia Copilului a cumparat pentru acestia opt apartamente in Târgu Jiu, doua in Motru si doua la Rovinari, unde copiii locuiesc sub supravegherea permanenta a asistentilor sociali.


Fundatia SERA a cheltuit milioane de dolari in Gorj


Constantin Preoteasa, directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului Gorj, a declarat ca nu este prima investitie de acest tip facuta de Fundatia SERA in Gorj. Totul a pornit in anii ’90, când voluntarii de la fundatia cu acelasi nume din Franta veneau cu „ajutoare“ la caminele de copii si de batrâni din România. Au ajuns si in Gorj, unde au investit mai mult decât in alte locuri si ca urmare a disponibilitatii autoritatilor locale pentru astfel de parteneriate.


Astfel, SERA România a investit pâna acum peste patru milioane de dolari pentru amenajarile Caminului pentru bolnavi psihic din Bâlteni. Din pacate, fara folos, deoarece cladirea este veche si are probleme in ceea ce priveste structura de rezistenta. „Degeaba aveam la caminul de la Bâlteni gresie, faianta si tot felul de dotari moderne, pentru ca tot a trebuit sa ne mutam. Cladirea este veche si nu ar mai fi rezistat mult“, a spus Preoteasa.


Cei de la Fundatia SERA România au mai cheltuit 700.000 de euro pentru amenajarea Centrului Maternal din Târgu Jiu si un milion de euro pentru Complexul de Reabilitare al Copiilor cu Handicap Psihic situat in zona Debarcader a municipiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS