16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalA murit in fântâna

A murit in fântâna

Un tânar a murit, luni seara, dupa ce a cazut intr-o fântâna paraginita din cartierul craiovean Bariera Vâlcii. Florin Dinu, de 27 de ani, din localitatea doljeana Sadova, venise de câteva luni in Craiova pentru a-si gasi un loc de munca. „A lucrat la mine, m-a ajutat la construirea casei. Prin decembrie i-am zis sa plece, ca bea cam mult si nu ma puteam baza pe el. De atunci nu l-am mai vazut pâna aseara (luni seara – n.r.), pe la ora 21.00, când a venit la mine sa ma roage sa il las sa doarma aici, dar nu am fost de acord, mai ales ca era si cam beat. Dupa ce a plecat, am auzit ca a cazut in fântâna din fata curtii mele. Cred ca a vrut sa sara gardul in curte, ca se vad urme de picioare pe gard, dar, cum era ametit, s-a dezechilibrat si a picat in putul asta care e aproape de gard“, a declarat Marian B., barbatul care are casa lânga fântâna cu pricina. Echipajul SMURD sosit la fata locului nu l-a mai putut salva pe Florin Dinu, care murise inainte de a fi scos din putul adânc de aproape 15 metri.


Pompierii au recomandat inchiderea fântânii


Lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Craiova au instiintat primaria despre pericolul pe care il reprezinta fântâna ramasa in paragina de pe strada Bariera Vâlcii, in care si-a pierdut viata tânarul Florin. Pompierii insista sa fie luate masuri de protejare sau inchidere a respectivului put. „Eu am vrut sa acopar fântâna asta, dar au sarit vecinii. Au zis ca e a lor, sa nu umblu la ea. Dupa nenorocirea de aseara am hotarât sa o sudez, ca sa nu se mai intâmple asa ceva“, a precizat Marian.


In cursul zilei de ieri s-a deplasat la fata locului Dan Dobrescu, seful Serviciului Control si Gospodarire Comunala din cadrul Primariei Craiova. „Am stabilit ca acea fântâna nu apartine primariei. Ea a fost construita cu multi ani in urma de oamenii din zona, pe o bucata de pamânt donat. Acestia au refuzat inchiderea ei, chiar daca nu mai este in stare de functionare. Ieri am stat acolo pâna când proprietarul locuintei in fata careia este amplasat putul a sudat un capac peste el. Mâine (astazi – n.r.) vor incepe lucrarile de imprejmuire a fântânii cu un gard“, a precizat Dan Dobrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU