6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRaspundem cititorilor

Raspundem cititorilor

Incercati sa va intelegeti cu vecinii


Pe adresa redactiei GdS a sosit o scrisoare de la craioveanca Mihaela Statescu din Calea Bucuresti. Femeia spune ca are probleme cu vecinii care, din diverse cauze, au produs mai multe inundatii distrugându-i astfel peretii si instalatia electrica din locuinta. Totodata, femeia sustine ca in vara lui 2004, in lunile iulie, august si septembrie, nu a locuit in apartamenul sau si ca, desi a depus la asociatia de locatari o cerere pentru a fi scutita de plata intretinerii, acest lucru nu s-a intâmplat.


GdS: Ne-am interesat pentru dumneavoastra la asociatia de locatari si am aflat ca daca doriti sa fiti despagubita pentru pierderile suferite din cauza inundatiilor trebuie sa va intelegeti cu vecinii sau sa gasiti o metoda legala pentru a va acoperi pierderile. De asemenea, in ceea ce priveste plângerea dumneavoastra legata de plata intretinerii in perioada in care sustineti ca nu ati locuit in apartament, trebuia sa depuneti la sediul asociatiei de locatari de care apartineti o cerere prin care sa fi anuntat ca intentionati sa locuiti in alta parte. Administratorul Ion Goiceanu spune ca ati depus cererea, dar nu inainte, ci dupa ce perioada in care ati fost plecata trecuse. Totodata, din moment ce dumneavoastra ati achitat contravaloarea intretinerii pe cele trei luni, nu aveti cum sa va mai recuperati banii. (R.P.)


Politistii si procurorii au decis


Mortu-i vinovat


Marin Neagu din localitatea doljeana Dobresti, sat Giorocel, ne scrie ca fiul sau, Florian Neagu, a decedat pe 28.05.2005, fiind electrocutat. Doljeanul spune ca in acea zi, cei doi baieti ai sai au plecat la scoala din sat sa joace fotbal impreuna cu prietenii. La intoarcerea spre casa, copiii s-au gândit sa scurteze drumul si au luat-o pe o poteca. La mijlocul potecii erau trei conductori de electricitate, care fusesera doborâti de vânt. Peste fire erau cazute mai multe crengi de salcie, care le acopereau. Copiii nu au observat firele si s-au impiedicat de ele, Florian Neagu fiind electrocutat. „Fiul cel mic, Alin Daniel, a venit la mine plângând si mi-a spus ca Florin este cazut peste niste fire electrice, iar el a vrut sa-l traga de picior si l-a curentat si pe el. Am fugit, dar când am ajuns la el era deja decedat. M-am dezbracat de tricou, l-am infasurat pe mâna si am vrut sa-l trag de picioare, dar m-a curentat si pe mine. Atunci am luat o folie si am dat-o in cinci sau sase, de am putut sa-l tragem de acolo“, povesteste Marin Neagu.


Barbatul este nemultumit de faptul ca nu are nici un raspuns din partea oamenilor legii, care au intocmit un dosar privind moartea suspecta a fiului sau. El considera ca SC ELECTRICA Oltenia SA are cea mai mare parte de vina, pentru ca nu a remediat avaria de la linia electrica.


GdS: Ne-am interesat pentru dumneavoastra si va raspundem. Intr-adevar, la sesizarea dumneavoastra s-a intocmit un dosar la IJP Dolj, care ulterior a fost transferat la Politia Bechet. In urma cercetarilor efectuate, politistii au inaintat dosarul Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova cu propunere de neincepere a urmaririi penale. Propunere insusita si de magistratii craioveni, care in noiembrie 2005 au dispus si ei neinceperea urmaririi penale.(M.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS