11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampion la dans sportiv, fotbal si invatatura

Campion la dans sportiv, fotbal si invatatura

Razvan Vrapcea este elev in clasa a V-a la Colegiul National „Carol I“ din Craiova. Este un copil plin de viata, bun la invatatura si campion la dans sportiv. Ii place ca in tot ceea ce face sa fie primul, se dedica pasiunilor sale, vrea sa fie câstigatorul.


La numai 11 ani, Razvan Vrapcea a invatat ce inseamna responsabilitatea. Isi dedica timpul atât scolii, fiind unul dintre cei mai buni copii la invatatura din clasa, cât si pasiunilor sale: fotbalul si dansul. Pasiunea lui cea mai mare este fotbalul, dar „nu are suficient“ timp sa-l practice asa cum si-ar dori. Face parte din grupa de copii a profesorului Dandu Ustabacief la Universitatea Craiova.


„Norocul lui Razvan a fost ca peste tot a intâlnit profesori extraordinari!“


„Razvan, inca de mic, a fost un copil extrem de ambitios si talentat in tot ceea ce face. Ii place sa câstige, insa sa aiba rezultate imediate, asta il incurajeaza si stimuleaza. L-am inscris cam in aceeasi perioada la fotbal si dans sportiv, insa la dansuri, premiile au venit mai repede si asta l-a incântat si incurajat. N-as vrea sa para un cliseu, dar norocul cel mai mare al lui Razvan a fost ca peste tot a intâlnit profesori extraordinari de care s-a atasat si astfel a dorit sa obtina performante“, a povestit Adelina Vrapcea, mama lui Razvan.


Pasiunea pentru dans a lui Razvan este, dupa cum spune chiar el, o mostenire de familie. Provine dintr-o familie plina de viata, in care veselia, muzica si dansul sunt permanent prezente. Adelina Vrapcea a dansat si ea pâna in anul III de facultate, fiind pasionata de dansuri de societate. Desi Razvan este de doar doi ani la dans, a reusit sa obtina performante insemnate. „ Am vrut sa invat sa dansez ca sa o pot invita pe mama mea la dans, stiam ca ii place foarte mult! Sunt la clubul Patricia Dance. La inceput mi s-a parut greu, pâna am prins pasii, dar dupa un timp, atasându-ma foarte mult de cei doi copii ai profesoarei de dans Mioara Popescu, Patricia si Fabian, am inceput sa invat cu drag. Antrenoarea clubului este foarte ambitioasa, ne incurajeaza permanent, ne este apropiata, ca a doua mama! Partenera mea de dans sportiv este Fiona Gogescu, o fata foarte draguta. Impreuna cu ea am participat la concursuri si am obtinut premii insemnate“, a spus Razvan.


In numai doi ani a obtinut performante insemnate


Fiona si Razvan au participat impreuna la vreo zece concursuri importante. Au obtinut locul I la concursul national Cupa Vâlcea, locul III la Cupa Bucuresti, premiul special la Craiova, la Cupa Olteniei. Sunt legitimati in Federatia Româna de Dans Sportiv, iar acum au trecut de la dans practicat ca hobby la o categorie superioara (dansul sportiv fiind impartit pe categorii: hobby, E, D, C- n.r.). Mai are mult pâna la superperformanta, dar este increzator ca in cel mai scurt timp va reusi.


La scoala, Razvan isi doreste permanent sa fie printre cei mai buni. Ii place matematica si merge chiar la concursuri, provine dintr-o clasa buna, in care elevii se antreneaza unii pe altii. Are doar note de 10, dar este modest, spunând ca majoritatea colegilor sunt inteligenti. Pentru performantele la invatatura, Razvan tine sa spuna ca ii datoreaza foarte mult invatatoarei Denisa Bistriceanu.


Ultima amintire frumoasa pe care Razvan o are este legata de ultima zi de scoala, inainte de intrarea in vacanta de iarna, când diriginta clasei i-a invitat pe toti elevii la pizza, iar apoi au dansat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS