17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Revelion in strada

Edilii oraselor din judetul Gorj au pregatit un program special pentru noaptea de Revelion, la care sunt asteptati sa participe toti locuitorii. In majoritatea localitatilor, trecerea in noul an va fi marcata prin focuri de artificii.


In municipiul Târgu Jiu, spectacolul de lumina de la miezul noptii va dura aproximativ zece minute, iar primaria va oferi celor aflati in Piata Prefecturii aproximativ 400 de sticle de sampanie. Focul de artificii va fi urmat de oficierea de casatorii la Poarta Sarutului, traditie inaugurata, in anul 2000, de actualul primar al municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. Traditia a fost respectata partial anul trecut. Casatoriile nu au mai avut loc in fata Portii Sarutului din cauza lucrarilor de amenajare peisagistica, care se finalizasera de putin timp, dar acestea s-au desfasurat putin dupa miezul noptii in sala de casatorii din Primaria Târgu Jiu. In acest an, 12 cupluri s-au decis sa-si uneasca destinele in noaptea dintre ani, in fata Portii Sarutului. Perechile vor fi cununate de primarul Florin Cârciumaru. Cei care au dorit sa se casatoreasca intr-un moment special si intr-un loc deosebit au platit o taxa de 200 RON, dar vor primi de la primarie un tort si o sampanie. In Târgu Jiu exista obiceiul ca, dupa ce se casatoresc, mirii sa mearga sa se sarute sub Poarta Sarutului, pentru a le purta noroc. De asemenea, batrânii inscrisi la cele patru cluburi pentru vârsta a treia din municipiul Târgu Jiu au posibilitatea sa isi organizeze propriul lor Revelion. Primaria le pune la dispozitie spatiul cluburilor pentru vârsta a treia, iar acestia pot sa aduca de acasa cele necesare unei mese de Anul Nou.


Concert si discoteca in noaptea de Revelion


Locuitorii orasului Turceni vor petrece intrarea in noul an in centrul orasului, pe ritmuri muzicale. Primaria va organiza in piata din centrul orasului un concert sustinut de formatiile Velvet si Hot Line. Spectacolul este programat sa se desfasoare pe durata a unei ore si jumatate. Suma alocata de primarie pentru acest eveniment este de aproximativ 70 de milioane de lei. Locuitorii municipiului Motru vor putea intra dansând in anul 2006, pentru ca primaria organizeaza de Revelion o discoteca in aer liber. Cei care se vor afla in centrul orasului vor putea asista si la un frumos spectacol de lumini. Primaria va oferi celor prezenti 400 de sticle de sampanie, pentru a intâmpina asa cum se cuvine noul an. Autoritatile locale ale orasului Rovinari promit ca vor organiza un Revelion cu totul si cu totul special. Primarul Dorin Filip le da intâlnire, in pragul dintre ani, tuturor locuitorilor in centrul orasului, pe bulevardul Minerilor, luminat feeric de mii de beculete. Aici, artificiile vor „aprinde“ cerul timp de 15 minute. „Cel mai mare si frumos foc de artificii din Gorj va putea fi vazut numai la Rovinari“, a spus primarul Dorin Filip. Primaria Rovinari a organizat un Revelion destinat persoanelor vârstnice din oras. Autoritatile spun ca la aceasta petrecere vor participa peste 200 de batrâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU