10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBilant cu bucurii si cu necazuri

Bilant cu bucurii si cu necazuri

In mod surprinzator, cei peste 1.000 de jandarmi din Dolj nu au nici un poligon de tragere.


Inspectoratul de Jandarmi Judetean Dolj si Gruparea de Jandarmi Mobila Craiova au prezentat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, bilantul activitatii celor doua institutii pentru acest an. Dupa o trecere in revista a realizarilor celor doua institutii, ocazie cu care au fost amintite eforturile deosebite ale jandarmilor pentru salvarea de vieti omenesti si reducerea pierderilor materiale la cele trei valuri de inundatii care au lovit judetul in acest an, s-a ajuns la o problema spinoasa, aceea a lipsei unui poligon in care jandarmii sa-si exerseze indemânarea de tintasi cu armamentul din dotare.


Armata si jandarmeria se „calca pe picioare“ in poligon


„Cele doua institutii ale Jandarmeriei insumeaza, in Dolj, aproximativ 1.000 de jandarmi. Cu toate acestea, noi nu mai avem un poligon in care sa efectuam tragerile. Pâna nu demult am avut un poligon la Podari, insa acesta a fost preluat de autoritatile locale, iar acum noi suntem nevoiti sa mergem in poligoanele armatei, la Balta Verde sau la Cernele. Vom incerca sa ne construim in baza noastra de lânga Aeroportul Craiova un poligon pentru tragerile cu pistolul, insa problema ramâne pentru tragerile cu pistolul mitraliera“, a mentionat colonelul Nicolae Popa, inspectorul-sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Dolj. „Cum noi efectuam trageri cam din trei in trei saptamâni, ne este foarte greu sa «prindem loc» in poligoanele armatei, asa ca am avea mare nevoie de un poligon al nostru. Sper ca autoritatile locale sa ne ajute in acest sens“, a completat colonelul Constantin Ion, comandantul Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova.


Poligonul de la Cernele are si el zilele numarate, aflându-se in vecinatatea viitoarei centuri de ocolire a municipiului Craiova, asa ca armata si Jandarmeria vor ramâne in curând doar cu un singur poligon.


Din nou in scoli


Alta problema aflata in prezent in atentia celor doua institutii ale jandarmeriei craiovene tine de asigurarea ordinii publice in scoli. Desi aceasta activitate nu intra in atributiile Jandarmeriei, ci tin de activitatea Politiei Comunitare, jandarmii – in baza unei intelegeri cu Inspectoratul Scolar Judetean Dolj – au asigurat totusi linistea in scoli, reusind sa puna mâna cu aceasta ocazie pe autorii unor agresiuni sau ai unor furturi savârsite in zona unitatilor de invatamânt. De la 1 ianuarie 2006, nu se stie insa prea bine daca jandarmii vor continua acest gen de misiuni.


„Am inteles ca, la nivelul ministerului, se lucreaza deja la un ordin comun, in care sa se stabileasca clar obligatiile atât pentru jandarmi, cât si pentru politie ori pentru reprezentantii unitatilor de invatamânt“, a precizat colonelul Nicolae Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU