10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe schimba garda la Bruxelles

Se schimba garda la Bruxelles

Delegatul Consiliului Judetean (CJ) Dolj la Biroul de reprezentare al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din România (UNCJR) la Bruxelles si-a incheiat saptamâna aceasta stagiul de pregatire din capitala europeana.


Marieta Georgescu, consilier in cadrul Compartimentului de Relatii Externe al Directiei de Integrare Europeana a CJ Dolj, a reprezentat Doljul timp de trei luni in capitala europeana, timp in care a facut lobby pentru judet si a participat la conferinte si seminarii pe teme de integrare.


„Misiunea noastra la Bruxelles a fost usurata de buna organizare a biroului de reprezentare de acolo, care are doi angajati permanenti si un colaborator. Ei s-au ocupat de stabilirea contactelor, pe care, ulterior, noi le-am dezvoltat. Am venit de acolo cu un brat de carti de vizita, am contactat autoritati similare si am urmat module de instruire“, a spus Marieta Georgescu.


Urmatorul delegat este Andreea Cârneanu


Cea care o va inlocui pe Marieta Georgescu la Bruxelles este Andreea Cârneanu, consilier de specialitate in cadrul Directiei de Integrare Europeana. Aceasta isi va incepe activitatea in jurul datei de 15 ianuarie, când Biroul de reprezentare va deveni functional. In urma discutiilor purtate cu ministrul Vasile Blaga, perioada de sedere a delegatilor la Bruxelles ar putea fi prelungita de la trei la sase luni. „Ministrul Blaga ne-a vizitat la Bruxelles si ne-a promis ca se va ocupa de initierea unui proiect de lege in acest sens. Am inteles ca exista deja un astfel de proiect, insa nu stiu daca el se va aplica incepând cu luna ianuarie“, a afirmat Marieta Georgescu.


Dupa ce Andreea Cârneanu isi va incheia stagiul de pregatire la Bruxelles, conducerea CJ Dolj va avea de ales intre organizarea unui nou concurs pentru desemnarea urmatorilor reprezentanti si retrimiterea in capitala europeana a Marietei Georgescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS