21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

A venit vacanta de iarna!


Conform structurii anului scolar in curs, prescolarii, elevii din toate ciclurile de invatamânt si studentii din Centrul Universitar Craiova intra de azi in vacanta de iarna. Aceasta va dura pâna pe 8 ianuarie 2006. Incepând cu 9 ianuarie, cursurile vor fi reluate pentru inca o luna. (E.L.)


Elevii doljeni vor purta uniforme


Din 2006, toti elevii doljeni vor purta uniforme scolare, personalizate pentru fiecare unitate de invatamânt. Asa a hotarât Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP) din cadrul Consiliului Judetean Dolj, dupa discutii purtate in ultimele zile atât cu directorii de scoli, cât si cu conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Dolj si a Inspectoratului Judetean de Politie Dolj. „Am luat aceasta hotarâre pentru a preveni si elimina violenta in scoli, in sensul ca vor putea fi mai usor depistati cei care incearca sa intre in scoli, desi nu sunt elevi acolo, dar si cei care chiulesc de la ore. Atât directorii de scoli, cât si inspectorul scolar general s-au aratat de acord cu aceasta propunere a noastra“, a declarat ieri Gelu Visan, membru ATOP Dolj. (A.D.)


Copiii l-au adus pe Mosul la bunicii lor


Aproximativ 30 de pensionari din Cartierul Aeroport au primit, cu ocazia Sarbatorilor de Craciun, cadouri si alimente de la elevii Scolii Generale „Spiru Haret“ din Petrosani. Micutii, impreuna cu parintii si profesorii lor, au adunat bani si au pregatit pachete pe care le-au daruit pensionarilor cu venituri modeste. „Am vrut ca fiecare copil din scoala noastra sa aduca zâmbetul pe buzele acestor oameni, o parte dintre ei fiind pe vremuri dascali la scoala la care invatam noi astazi. Le-am daruit cozonaci, fructe si dulciuri, pe care copiii le-au ales asa cum ar fi facut-o si Mos Craciun, daca ar fi venit la ei“, a spus Diana Josan, director educativ la Scoala Generala „Spiru Haret“ din Petrosani. Atmosfera de sarbatoare a fost completata de un program artistic de colinde si poezii sustinut de copiii din clasele mici. (D.M.)


Daruri pentru copiii cu dizabilitati


Numerosi elevi de clasa a XII-a, de la Grupul Scolar „Charles Laugier“ din Craiova, au daruit ieri o clipa de bucurie pentru sufletele copiilor cu probleme de la Scolile Speciale „Sfântul Mina“ si „Sfântul Vasile“ din Craiova. Liceenii au oferit micutilor cu dizabilitati cadouri ce au constat in dulciuri, fructe si alimente. Insotiti de dascalii lor, tinerii au impartasit din bucuria Sfintelor Sarbatori de iarna si micutilor cu probleme de sanatate. „Ne-am gândit sa daruim acestor copii un strop de fericire. Insa, nu doar pentru o zi, ci pe termen mai lung. Motiv pentru care azi am incheiat un parteneriat intre scoala nostra, Grupul Scolar «Charles Lougier», si cele doua scoli speciale, «Sf. Vasile» si «Sf.Mina»“, a spus Sorin Birsan. (E.L.)


Mos Craciun, retinut de politie


Mos Craciun a fost retinut ieri de politistii craioveni de la Circulatie, pentru ca nu avea permis de conducere si nici sania inmatriculata. Politistii l-au iertat pâna la urma, dar cu conditia sa le faca o vizita copiilor cadrelor Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, adunati aseara, impreuna cu parintii, in jurul pomului de iarna impodobit in curtea institutiei. Coborând din masina de politie, impreuna cu cele doua Craciunite care-l insoteau, Mosul le-a adus daruri multe copiilor politistilor. Drept multumire, oamenii legii au salutat sosirea Mosului cu un impresionant foc de artificii pregatit de lucratorii Biroului Arme, Explozibili, Substante Toxice. (A.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS