12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElev prins cu scutiri medicale false

Elev prins cu scutiri medicale false

Un elev din Craiova a fost prins de jandarmi având asupra lui mai multe adeverinte medicale in alb, pe care intentiona sa le vânda colegilor.


Jandarmii craioveni au depistat ieri un elev care detinea mai multe scutiri medicale false. In jurul orei 12.00, o patrula a Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova, aflata in misiune in zona scolilor din cartierul Craiovita Noua, a observat un adolescent care se juca cu un cutit. Jandarmii l-au oprit si l-au legitimat, aflând ca au de-a face cu Florin Gheorghe S., de 17 ani, din localitate, elev in clasa a XI-a la Grupul Scolar Transporturi Auto. Acesta a fost condus la scoala de jandarmi, care au aflat ca, de fapt, Florin chiulea de la ore. In biroul directorului, l-au pus sa scoata tot ce avea prin buzunare. Surpriza: pe lânga cutitul cu lama rabatabila, Florin Gheorghe S. a scos din buzunare si opt adeverinte medicale in alb.


Adeverinte in alb


Concret, era vorba despre opt scutiri medicale necompletate, dar care purtau atât stampila rotunda, cât si parafa dreptunghiulara ale medicului craiovean Constantin Musetescu. „Tânarul a declarat ca a primit adeverintele medicale in alb de la un prieten si ca intentiona sa le comercializeze colegilor, contra sumei de 50.000 de lei bucata, urmând sa-si pastreze un procent semnificativ din vânzari“, a precizat slt. Cosmin Mirea, ofiter de relatii publice la Gruparea Mobila de Jandarmi Craiova.


Jandarmii continua acum cercetarile, atât pentru identificarea „dealerului“ de adeverinte medicale in alb, cât si in vederea stabilirii eventualului amestec al medicului Constantin Musetescu in aceasta afacere a scutirilor medicale. „Noi ii vom intocmi tânarului actele premergatoare dosarului penal pentru port ilegal de arma alba si, probabil, pentru tentativa de uz de fals“, a mentionat slt. Cosmin Mirea. Cele opt adeverinte urmeaza sa fie supuse unei expertize grafice, pentru stabilirea autenticitatii celor doua stampile aplicate, insa, dupa o prima examinare, se pare ca stampilele au fost reproduse dupa unele originale cu ajutorul unui calculator cu scanner si a unei imprimante nu foarte performante.


Fenomen


La inceputul lunii februarie, procurorii si politistii craioveni au anihilat alta retea de distributie a scutirilor medicale in alb, care purtau parafele falsificate cu ajutorul calculatorului a doi medici craioveni. Eleva Andreea A., de la Liceul „Charles Laugier“, a fost prinsa in flagrant in timp ce vindea altui elev astfel de adeverinte, despre care a declarat ulterior ca le obtinuse de la Cristian S., de 17 ani, elev la Colegiul National „Carol I“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII