10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistii comunitari, in actiune pe motoscutere

Politistii comunitari, in actiune pe motoscutere

Politia Comunitara va primi de anul viitor, in premiera, zece motoscutere. Decizia a fost luata pentru o eficienta mai mare a interventiilor, dar si pentru economisirea carburantilor. In prezent, in parcul auto exista sase masini, tot in 2006 urmând sa fie achizitionat un model autohton de autoturism.


„Am primit mai multe oferte in ceea ce priveste cumpararea motoscuterelor. Unul costa aproximativ 60 de milioane de lei, o suma insignifianta. Banii urmeaza sa fie luati de la bugetul local. Acum, daca au o interventie, spre exemplu, in centru si ei sunt in Craiovita, ajung destul de târziu acolo unde se produce evenimentul, insa in viitor eficienta va fi maxima“, a spus vicele Gheorghe Nedelescu.


In cazul in care autoritatile locale vor constata ca mijloacele de transport sunt eficiente, ar putea prevede dublarea numarului la rectificarea bugetara. Potrivit declaratiilor viceprimarului Nedelescu, un proiect de lege privind suplimentarea atributiilor Politiei Comunitare este, in prezent, in discutie la Camera Deputatilor. In cazul in care va fi aprobat, o parte dintre sarcinile politiei locale vor fi trecute in subordinea comunitarilor. Edilii Craiovei spera astfel ca si importanta acestei institutii sa fie mai mare.


„Vom prelua si o parte din personal. Schimbari la nivelul conducerii comunitarilor vor interveni doar in sensul de creare a noi posturi. Probabil si ceea ce tine de circulatie va fi tot in subordinea noastra“, a concluzionat Nedelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS