27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopiii bolnavi - cu zâmbetul pe buze

Copiii bolnavi – cu zâmbetul pe buze

Aproximativ 70 de micuti internati pe perioada Sarbatorilor de iarna la Clinica de chirurgie pediatrica a Spitalului de Urgenta Craiova au primit ieri daruri – jucarii, dulciuri, fructe si articole de imbracaminte – din partea lui Mos Craciun.


Conventia Organizatiilor Studentesti (COS) Craiova si Gazeta de Sud au oferit ieri un moment de bucurie copiilor bolnavi din Clinica de chirurgie pediatrica a Spitalului de Urgenta Craiova. Actiunea face parte din proiectul umanitar „Fii tu Mos Craciunul lor!“, ajuns anul acesta la editia a II-a. „Actiunea caritabila de anul acesta a fost de fapt o continuare a primei editii a proiectului umanitar «Fii tu Mos Craciunul lor!». Principalii beneficiari ai proiectului de suflet au fost si acum, ca si la editia anterioara, copiii internati in spital in perioada Sarbatorilor. Suntem multumiti de faptul ca am reusit sa strângem fondurile necesare. Cu cele 27 de milioane de lei, colectate de la oamenii de bine, am cumparat celor mici fel de fel de daruri, de la dulciuri si fructe pâna la jucarii. Iar din banii care ne-au mai ramas am cumparat un televizor si un DVD – la care cei mici sa-si poata urmari desenele preferate. Cu aceeasi promptitudine a raspuns actiunii umanitare din anul acesta prof. univ. dr. Corneliu Sabetay, seful Clinicii de chirurgie pediatrica, fara de care nu am fi putut cunoaste problemele si suferintele copiilor“, a precizat Andy Dunoiu, vicepresedinte COS Craiova.


Boala nu tine cont de Sarbatori!


Prof. univ. dr. Corneliu Sabetay a multumit studentilor craioveni pentru initiativa lor, amintind ca boala nu tine cont de Sarbatori, iar darurile oferite de oamenii cu suflet nobil readuc chiar si pentru câteva clipe fericirea in sufletul celor aflati in suferinta. „Initiativa de azi e deja traditie pentru noi. Ne-am gândit ca acesti copii cu probleme medicale – trei dintre ei au tumoare pe creier – se pot bucura de darurile traditionale acestei perioade“, a adaugat Sabetay.


Pentru a intregi atmosfera de sarbatoare, in sala de mese a clinicii a fost amplasat un brad impodobit, de sub care copiii si-au putut lua cadourile. In aceeasi incapere au fost asezate televizorul color si DVD-ul, cumparate de studentii craioveni cu o parte din banii strânsi din donatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU