5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOmorât de Sageata Albastra

Omorât de Sageata Albastra

Coincidenta sinistra: in acelasi loc, in urma cu zece zile, o femeie s-a aruncat in fata trenului


Un barbat si-a pierdut viata si prietena sa este in coma de gradul IV la spital, dupa ce au fost loviti din plin de Sageata Albastra. Badea Rizea, de 36 de ani, si Mihaela Savulet, ambii din comuna Icoana, sat Ursoaia, traiau impreuna de ceva timp. In urma cu câteva zile, cei doi au plecat in vizita la unul dintre fratii barbatului, la Curtea de Arges. La intoarcere, cei doi indragostiti au venit cu ocazia pâna in satul Sinesti. Pentru a nu ocoli mai multi kilometri, cei doi au ales cea mai scurta, dar si cea mai riscanta varianta: sa traverseze podul feroviar de peste râul Plapcea. Au plecat din Gara Sinesti pe calea ferata. In jurul orei 18.40, cei doi au fost loviti in plin de trenul rapid 890, care circula pe relatia Craiova – Bucuresti. Impiegatul din halta Sinesti a anuntat rapid tragicul eveniment.


In urma impactului, cei doi au fost azvârliti de pe calea ferata la câtiva metri distanta. Badea Rizea a decedat pe loc, iar prietena sa a fost transportata la Spitalul de Urgenta Craiova. Mihaela Savulet a suferit o fractura parietala dreapta cu infundatura, hematom intra-panhimatos de semisfera dreapta, si era in coma de gradul III. Ulterior, situatia s-a inrautatit, trecând in coma de gradul IV.


Surprinsi de tren


Politistii de la Transporturi Feroviare spun ca Badea Rizea si Mihaela Savulet au fost loviti in zona capului de cele doua tampoane aflate in fata locomotivei. Inca nu se stie cu exactitate din ce cauza s-a produs evenimentul, insa politistii spun ca mecanicul trenului nu avea nici o sansa sa evite incidentul. Pe acel tronson, Sageata Albastra circula cu o viteza de aproximativ 80 de kilometri pe ora. La aceasta viteza, trenul nu poate fi oprit in mai putin de 200 de metri. In plus, linia ferata din zona este diforma, având numeroase urcusuri si coborâsuri, dar si curbe strânse care ingreuneaza vizibilitatea pe distante lungi.


Se presupune ca acestia au fost loviti din cauza neatentiei. Prin zona trec doua linii de cale ferata la aproximativ un metru distanta una de cealalta. Una dintre ele este pusa in functiune doar in situatii de urgenta, fiind folosita foarte rar. In apropierea kilometrului 162, cele doua linii se bifurca. Este posibil ca tinerii sa fi stiut de linia de urgenta si sa fi crezut ca merg pe aceasta. Fiind derutati de bifurcatie, au trecut pe linia functionala si au fost luati prin surprindere de tren. Doar necropsia cadavrului barbatului poate scoate la iveala daca acesta era baut si din aceasta cauza nu a vazut trenul.


Cu mai putin de zece zile in urma, Stoian Maria, o femeie cu probleme psihice, a ales sa-si puna capat zilelor aruncându-se in fata trenului. Culmea este ca femeia a fost taiata de tren la acelasi kilometru 162+500.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS