16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevii, filati de detectivii particulari

Elevii, filati de detectivii particulari

Speriati de scandalurile tot mai dese in care sunt implicati liceenii, parintii acestora au inceput sa apeleze la firmele de detectivi din Craiova. La rândul lor, aceste firme si-au oferit sprijinul, dorind sa intre in legatura cu parintii copiilor, prin intermediul directorilor liceelor, insa acestia din urma nu si-au dat acceptul.


Cinci barbati si doua femei atestati ca detectivi particulari in Craiova sunt extrem de ocupati in ultima perioada. Numerosi parinti, in special oameni de afaceri cu multi bani si prea putin timp liber, au apelat in ultimele luni la detectivi pentru a le supraveghea copiii. Cei mai multi dintre aceia care solicita ajutorul unui detectiv particular au copiii la vârsta „critica“ – de 14-15 ani. Prima solicitare din partea unui parinte, curios sa stie in ce anturaj se invârte copilul sau, detectivii particulari au primit-o in toamna anului trecut. „De câteva saptamâni, numarul solicitantilor a crescut simtitor. Parintii sunt din ce in ce mai speriati de scandalurile provocate in apropierea scolilor, dar si in localurile si cluburile de noapte craiovene“, a precizat George Cioaca, reprezentant al Asociatiei Detectivilor din România, zona Oltenia.


Alcoolul, unul dintre viciile elevilor craioveni


Copiii craioveni urmariti de detectivii particulari s-au dovedit a fi, in ciuda vârstei fragede, mari consumatori de alcool si iubitori de petreceri „scandaloase“: „La cei pe care i-am avut pâna in prezent in vizor primeaza in special spiritul de gasca, anturajul având un rol foarte important pentru ei. Parintii trebuie sa fie foarte atenti, teribilismul adolescentei putându-i duce pe cei mai multi copii pe cai gresite. La 14, 15 ani trebuie foarte atent supravegheati, comunicarea cu ei este esentiala, iar daca sunt scapati din mâna sunt foarte greu de adus pe calea cea buna“. Vinovati insa, in multe dintre cazurile prezentate de detectivii craioveni, sunt insasi parintii elevilor. Detectivii particulari au povestit ca au avut un caz in care o mama, divortata, dar foarte ocupata si cu bani, ii lasa la inceputul saptamânii fiului „rata“ saptamânala de 100 de euro, „la capul patului, impreuna cu pachetul de tigari“. Era insa extrem de ingrijorata de caile gresite pe care o luase odrasla si intreba „ce sa se faca cu el“.


Detectivii asteapta raspunsul directorilor liceelor


Vazând amploarea scandalurilor care au avut loc in ultima vreme in unitati de invatamânt, detectivii particulari craioveni au solicitat, pe 8 noiembrie 2005, Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj permisiunea unei colaborari. Au primit imediat avizul Dianei Busoi, inspector scolar general la ISJ Dolj. „Atunci am mers in fiecare liceu din Craiova si am depus la cabinetele directorilor cereri cu permisiunea de a ne intermedia intâlniri cu parintii elevilor, organizând cunoscutele sedinte cu parintii. Rolul directorilor unitatilor scolare se oprea in acel moment. Parintii decideau daca doresc sa afle mai multe amanunte despre anturajul copilului, despre cum isi petrece timpul liber, lucruri pe care cei mai multi copii «uita» sa le spuna parintilor. Insa nici pâna in prezent directorii liceelor nu ne-au trimis raspuns, indiferent de decizia pe care au luat-o“, a continuat reprezentantul zonal al detectivilor particulari.


Detectivii craioveni au precizat ca, printre cazurile pe care le-au avut in judetul Dolj, nu au descoperit situatii de trafic sau consum de droguri, trafic de arme sau alte fapte extrem de grave. Acestia au precizat insa ca astfel de cazuri exista in judetul nostru, dar ca elevii investigati de ei pâna acum nu au intrat in aceasta categorie.


Confidentialitatea cazurilor este esentiala in aceasta activitate, detectivii precizând ca au semnat si un juramânt in acest sens, iar pretul difera de la caz la caz, „nu este un tarif batut in cuie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU