5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident mortal la Castranova

Accident mortal la Castranova

Un barbat din localitatea doljeana Castranova a decedat duminica seara, dupa ce caruta in care se afla a fost izbita in plin de o masina. Alte doua persoane care se aflau in vehiculul cu tractiune animala au ajuns in stare grava la Spitalul de Urgenta Craiova.


Jan Paunescu, de 63 de ani, din comuna Celaru, se deplasa duminica seara, in jurul orei 19.20, la volanul unui Opel Astra, dinspre Apele Vii catre Castranova. Aproape de intrarea in localitatea Apele Vii, masina condusa de Paunescu a intrat intr-o caruta care se deplasa in acelasi sens si in care erau cinci oameni. „Nu imi amintesc mai nimic din ce s-a intâmplat. Stiu ca veneam de la Castranova cu caruta si a intrat o masina in noi. Am vazut cum venea din spate, dar am zis ca ne ocoleste. Parca venea o masina din fata si cred ca nu a mai putut sa ne ocoleasca si a intrat drept in noi. Baiatul meu si inca unul care era cu noi au sarit din caruta când au vazut si au scapat“, a povestit Georgeta Paduraru, de 38 de ani, din Castranova. Simona Georgiana B., de 15 ani, din localitate, si Georgeta Paduraru au suferit multiple traumatisme si au fost internate la Spitalul de Urgenta Craiova. Cei doi tineri care au avut inspiratia sa sara din caruta au scapat doar cu câteva zgârieturi. Din pacate, Ilie Gura, de 24 de ani, din localitate, a decedat la scurt timp dupa impactul violent al Opelului cu caruta. Oamenii legii au stabilit ca vehiculul cu tractiune animala era nesemnalizat corespunzator, iar Jan Paunescu, soferul Opelului, nu l-a putut evita.


Tirul a spulberat caruta


Un accident asemanator s-a petrecut sâmbata seara, pe raza localitatii doljene Piscul Sadovei, când un tir a intrat intr-o caruta care se deplasa in aceeasi directie de mers. Mihai Cârcota, de 46 de ani, din localitate, mergea cu caruta sa, sâmbata, in jurul orei 20.30, dinspre Piscul Sadovei catre Sadova, când tirul condus de Yahya Cakir, de 35 de ani, cetatean turc, a acrosat caruta din spate. „Ma duceam cu caruta la Sadova si a intrat unu’ cu tirul in mine. Nu stiu cum a facut, ca strada era luminata si aveam triunghiuri reflectorizante pe caruta. M-am pomenit jos si când mi-am revenit am vazut caruta sfarâmata“, a spus Mihai Cârcota. In urma impactului, carutasul a fost ranit destul de serios si a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova. Oamenii legii au stabilit ca atelajul lui Mihai a fost semnalizat corespunzator, iar tirul condus de cetateanul turc l-a acrosat in incercarea de a evita un autovehicul care circula regulamentar din sens opus.


Recomandari ale IJP Dolj


Pentru prevenirea accidentelor in care sunt implicate vehicule cu tractiune animala se recomanda conducatorilor auto sa manifeste, in special in mediul rural, mai multa atentie in pilotarea masinilor si sa adapteze viteza de deplasare la conditiile meteo specifice iernii. Se recomanda, totodata, carutasilor sa renunte la deplasarea pe timpul noptii sau atunci când conditiile meteo sunt nefavorabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS