12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDestinul unei familii pândite la tot pasul de ghinion

Destinul unei familii pândite la tot pasul de ghinion

Familia Stancu, din localitatea doljeana Sopot, a fost pândita aproape la tot pasul de ghinion. Nenorocirile s-au abatut asupra ei una dupa alta.


Cei trei membri ai familiei Stancu isi duc traiul din mila satenilor. Petre Stancu, fiica lui, Maria Florentina, si nepotelul Robert Gabriel, de sapte luni, formeaza impreuna o familie cu credinta in Dumnezeu. Maria nu isi poate imagina cum Atotputernicul le-a intors spatele in cele mai grele momente ale vietii lor. De când s-a umflat „balta“, dupa cum spune ea, stau pe unde pot, fiind acum la mila satenilor. Localnicii nu stiu prea multe despre ei pentru ca s-au mutat in sat doar in urma cu un an. Nenorocirile s-au abatut peste cei trei, iar fiica, Maria Florentina, de 20 de ani, a devenit capul familiei. Batrânul ei tata s-a imbolnavit de o maladie necrutatoare (distrofie musculara) care nu ii permite sa se ridice din pat.


A dat apartamentul din oras pe o casa la tara


Fara a uita vreun amanunt, parca retraind momentele care i-au schimbat intreaga viata, Maria povesteste cum a inceput totul, o data cu moartea mamei sale, acum un an. Pe atunci locuiau in Craiova, intr-un apartament cu doua camere.


„Ne descurcam foarte greu. Traiam doar din pensia pentru persoane cu handicap a tatalui meu, o pensie amarâta de un milion jumate. Din lipsa banilor, am facut mari datorii la intretinere. Am ajuns la 87 de milioane de lei, bani pe care nu aveam de unde sa-i scoatem. Si pentru a nu fi aruncati in strada, am gândit ca mai bine ar fi sa vindem apartamentul. Lucru pe care l-am si facut. Cu banii care ne-au ramas de la vânzarea apartamentului ne-am cumparat aici o casuta“, a povestit Maria.


Si când au crezut ca le va fi ceva mai bine, alte necazuri au venit peste ei. Maria a dorit sa intre in rândul femeilor si s-a maritat. Dar nu cu acte. „Nu am stiut ca si aici voi da gres, pentru ca nu as mai fi facut pasul“, a spus tânara mama. Dupa putin timp a aparut si copilul, Robert Gabriel Stancu, al carui tata a plecat la Craiova. Din spusele mamei, tatal micutului Robert a uitat de copil si de ea si mai trece pe la ei doar când isi aduce aminte. „Lucreaza pe un santier cu ziua. Nici el nu are bani, dar nici noi“, a spus tânara.


Maria a fost la un pas de a-si abandona copilul


Când a simtit ca nu mai poate, Maria Stancu a vrut sa-si abandoneze copilul. Insa, parca o putere divina a retinut-o sa recurga la acest gest. Si s-a oprit. Intr-o fractiune de secunda si-a revazut intreaga viata: greutatile prin care a trecut si pe mama sa pâna sa moara, tatal bolnav, la un pas de a fi imobilizat in carucior. Si-a amintit ca nici parintii ei nu au abandonat-o pe ea, desi le-a fost si lor greu.


Si ca si cum nu ar fi fost destul, când a venit apa, familia a ramas sub cerul liber. „Mi-a luat totul de prin casa. Inclusiv hainele copilului, care acum e imbacat cu haine date de domn’ primar. Mai bine ma lua apa pe mine si ma punea lânga mama!“.


Stergându-si cu coltul mânecii o lacrima care-i curgea pe fata, Maria a mai spus: „Daca regret ceva, regret ca am dat viata acestui copil nevinovat. Cred ca s-a nascut intr-un an cu ghinion. Ma apuca frica atunci când ma gândesc ca nu am ce sa-i dau de mâncare. De sarbatori nici nu se mai pune problema. Pentru noi, nu mai exista. Am petrecut si eu odata Craciunul, dar asta a fost demult“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS