10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConac mistuit de flacari

Conac mistuit de flacari

Un conac si mai multe anexe gospodaresti din comuna mehedinteana Ilovita au fost mistuite de flacari in noaptea de joi spre vineri.


Pompierii nu au putut interveni pentru stingerea incendiului din cauza drumului impracticabil. Autospeciala Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISJU) Drobeta a fost oprita la aproape sase kilometri distanta de foc. Cinci soldati in termen de la Unitatea de pompieri din Orsova au alergat pe munte cu echipamentul de interventii, dar nu au putut decât sa izoleze incendiul. Flacarile depaseau zece metri inaltime si numai interventia prompta a soldatilor pompieri a facut ca o padure si alte case sa nu arda.


„Pompierii au fost solicitati la fata locului, dar nu s-a putut interveni cu autospeciala cu apa si cu spuma. Drumul care duce in zona Viaductului Labalon din Ilovita este impracticabil si nu am reusit sa urcam cu masina de pompieri. Impreuna cu mai multi soldati am intervenit cu lopeti si târnacoape si, dupa aproape doua ore, am reusit sa izolam incendiul care se extinsese catre padure si alte cladiri“, a declarat plutonier major ISJU Drobeta, Ion Vasiluta.


Proprietarii casei dormeau


Trei persoane, membre ale familiei Bogdan, au fost salvate in ultima clipa de pompieri.


„Noi dormeam. Daca nu veneau baietii astia ardeam ca sobolanii. A ars tot si nu mai gasesc nici animalele care erau in coliba. Munca mea de o viata s-a dus. Numai o mâna criminala a putut sa imi faca raul asta“, a declarat Haralambie Bogdan, proprietarul conacului. Din primele constatari ale organelor de cercetare se pare ca incendiul a fost provocat. Politia a inceput o ancheta pentru depistarea celor care au pus foc gospodariei din Ilovita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS