7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCadavrele fiicei si tatalui, scoase la mal

Cadavrele fiicei si tatalui, scoase la mal

Dupa mai bine de 24 de ore de cautari, scafandrii au gasit corpurile neinsufletite ale celor doi gorjeni inghititi de apele râului Olt. Descoperirea celor doi s-a facut in momentul in care autoritatile se pregateau sa abandoneze cautarile din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.


Cele doua cadavre au fost gasite ieri, in jurul orei 11.30. Potrivit declaratiei comisarului sef Dumitru Vaduva, seful Politiei Orasului Calimanesti, corpurile au fost gasite la doar zece metri in aval de locul in care a avut loc incidentul.


Joi dimineata, Vasile Puiu a sarit in apele involburate ale Oltului pentru a-si salva fiica. Totul a plecat de la o banala intâmplare. In zona Lotrisor, autoturismul Dacia cu care se deplasau a facut o pana de cauciuc, motiv pentru care s-au oprit sa repare defectiunea. In timp ce Vasile repara masina, fiica acestuia s-a departat câtiva metri pentru a-si face nevoile. Din cauza intunericului, minora a calcat in gol dincolo de parapetii de protectie instalati pe marginea strazii si a cazut in apele inghetate ale Oltului. In doar câteva clipe, Vasile a sarit in ajutorul fetei. Din cauza frigului, amândoi au decedat pe loc.


Victimele au fost gasite in ultima zi a cautarilor


Joi dimineata, o data cu ivirea zorilor, mai multe echipe ale Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (IJSU) Vâlcea, in colaborare cu politistii din localitate si cu scafandrii societatii Hidroserv Râmnicu Vâlcea, au inceput sa caute cele doua cadavre.


S-au facut zeci de scufundari cu câte doi scafandri. Actiunea a fost continuata si ieri, dar demersurile au fost ingreunate de apa foarte tulbure, precum si de temperatura foarte scazuta. Potrivit conducerii IJSU Vâlcea, ieri ar fi fost ultima zi in care s-ar mai fi facut cautari, iar in cazul in care cele doua corpuri n-ar fi fost descoperite, cautarile ar fi fost abandonate. Conducerea Politiei Calimanesti a precizat ca trupurile celor doi au fost gasite intacte. „Dupa mai bine de 24 de ore de cautari, un scafandru profesionist i-a gasit pe cei doi la zece metri in aval de locul in care s-a produs incidentul. Intâi, a fost gasit Vasile Puiu si dupa alte 20 de minute de cautari a fost gasit si corpul fetitei“, a declarat comisarul-sef Dumitru Vaduva, seful Politiei orasului Calimanesti. In timpul desfasurarii operatiunii, Maricica Puiu nu a plecat de la locul tragediei, loc din care a privit neputincioasa cum sotul si unul dintre cei doi copii se prapadesc. Socul suferit de femeie a fost atât de puternic incât aceasta abia a dat o declaratie anchetatorilor. Nici colegii de serviciu ai lui Vasile Puiu, veniti la fata locului pentru a ajuta restul familiei indoliate, n-au mai fost in stare sa spuna prea multe. Imediat ce trupurile celor doi au fost scoase la mal s-au luat primele masuri pentru transportarea acestora la morga Spitalului Municipal Râmnicu Vâlcea, unde se va efectua necropsia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS