11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Rovinieta 2006, la vânzare


Oficiile postale din Dolj au inceput sa elibereze de câteva zile rovinietele pentru proprietarii de autovehicule. Soferii pot achita tariful pentru utilizarea drumurilor nationale atât integral, cât si esalonat. Pentru a cumpara rovinieta, persoanele fizice trebuie sa aiba, pe lânga bani, si cartea de identitate sau certificatul de inmatriculare al masinii, in copie sau original, documentele vamale pentru autovehiculele inmatriculate temporar si buletinul. Reprezentantii firmelor vor prezenta, in plus, certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului, certificatul de inscriere si codul fiscal. Achizitionarea rovinietei pentru masinile cumparate in leasing sau inchiriate se face in baza unui mandat eliberat de societatea de leasing sau de proprietar. (V.T.)


Petrecere pentru saraci


Primaria Târgu Jiu pregateste pentru cei mai saraci locuitori ai municipiului o petrecere cu ocazia Sarbatorilor de iarna. Teodora Ciobanu, sefa Directiei de Asistenta Sociala, spune ca au fost identificate foarte multe persoane care nu au ce pune pe masa de Craciun si Revelion. Acestea vor avea parte pe 18 decembrie de un spectacol, dar si de o masa speciala la cantina saracilor. In urmatoarele doua zile, asistatii social vor primi pachete cu alimente de baza si preparate specifice sezonului, pentru a-si putea face Sarbatorile asa cum se cuvine si in sânul familiei. (R.S.)


Amenzi de patru miliarde de lei in constructii


Inspectorii Serviciului Control Disciplina in Constructii, din cadrul Primariei Craiova, au aplicat in luna noiembrie amenzi de aproximativ 140 de milioane de lei. Primul loc pe lista neregulilor constatate il ocupa modificarile facute in apartamente, fara autorizatii. „Am aplicat opt amenzi, mai putine fata de aceeasi perioada a anului trecut. In baza sesizarilor, dar si a controalelor de rutina realizate de noi, am constatat ca multe constructii sunt incepute in zonele Daewoo, Catargiu sau Bariera Vâlcii. Multe sanctiuni am dat si pentru imprejmuiri ilegale de teren sau spalatorii auto fara autorizatie“, a declarat Gheorghe Daici, seful Serviciului Control Disciplina in Constructii. Nivelul amenzilor aplicate de inspectori variaza intre zece milioane de lei si 100 de milioane de lei. De la inceputul anului, au fost realizate 100 de controale in urma carora s-au aplicat sanctiuni de patru miliarde de lei. (R.M.)


Braduti impodobiti pentru familiile sarace


Asistentii sociali din cadrul Primariei Târgu Jiu au identificat 20 de familii sarace, dar cu multi copii, care nu au cele necesare pentru a petrece Sarbatorile de iarna. Fiecare familie va primi din partea municipalitatii câte un bradut impodobit, dar si un cos cu alimente specifice Craciunului, precum si dulciuri pentru copii. (R.S.)


Drumuri distruse de transportatorii de carbune


Primarul localitatii gorjene Turceni, Ion Dumitrascu, se plânge de faptul ca drumurile sunt distruse de transportatorii de carbune, care nu respecta indicatoarele ce interzic intrarea in oras a masinilor cu mai mult de opt tone. „Sunt firme private de transport, care incarca la maximum camioanele si circula pe unde vor. Degeaba le dam o amenda de 350.000 de lei, daca distrugerile sunt de ordinul miliardelor“, a precizat Dumitrascu. Primarul a mai spus ca soferii se anunta intre ei când este plasat cântarul la intrarea in oras si merg pe rute ocolitoare. (R.S.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS