10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMoarte pe trecerea de pietoni

Moarte pe trecerea de pietoni

Un craiovean si-a pierdut viata, iar altul a fost grav ranit dupa ce au fost loviti de un Matiz, in timp ce traversau pe marcajul pietonal.


Craioveanul Mihai Botea, de 55 de ani, si nepotul lui, Viorel Popa, de 22 de ani, din Vela – Dolj, au plecat miercuri seara sa isi cumpere ceva de mâncare. Au ajuns insa la spital, unul grav ranit, iar celalalt decedat. Alexandru Cosmin Turcitu, de 21 de ani, din Craiova, se deplasa miercuri seara, in jurul orei 21.00, la volanul Matizului de serviciu, pe strada Nicolae Romanescu, dinspre Târgul Romanesti catre centru. Chiar in fata Parcului „Romanescu“, pe trecerea de pietoni, tânarul i-a lovit in plin pe Mihai Botea si Viorel Popa.


Echipajul SMURD care a sosit la fata locului nu a mai putut face nimic pentru tânarul Popa, care a murit la scurt timp dupa ce a fost lovit de Matiz. Mihai Botea a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova, unde cadrele medicale au reusit sa-l stabilizeze.


„Imi pare rau pentru sofer“


Avocatul Mihai Botea era internat ieri la Clinica de Neurochirurgie din cadrul Spitalului de Urgenta, starea sa de sanatate fiind destul de buna, in ciuda faptului ca a suferit un traumatism cranio-cerebral, are piciorul drept rupt si acuza dureri puternice la umarul drept.


„Am fost cu nepotul la un client si am plecat sa luam ceva de mâncare. Nu imi amintesc mai nimic, stiu doar ca am fost loviti aproape de trotuar de o masina care a venit cu viteza. Nu am nimic cu soferul, care am inteles ca era tânar, imi pare rau pentru el. Nu am de gând sa-i cer nimic in instanta, vreau doar sa-l vad o data. Trebuia sa reduca viteza, pentru ca putea sa ne nenoroceasca pe viata. Si nepotul meu am inteles ca e grav. Daca nu aveam ghipsul, ma duceam sa vad ce face“, a spus avocatul, nestiind ca nepotul sau a decedat in urma accidentului.


Ca o ironie a sortii, avocatul Mihai Botea povestea, pe patul de spital, ca a aparat mai multi soferi care produsesera astfel de accidente. „Am avut client un taximetrist care omorâse o femeie pe trecerea de pietoni. M-am luptat mult in dosarul acela si am reusit sa-l scot doar cu doi ani cu suspendare. Acum vad altfel lucrurile, cred ca trebuia sa-si ispaseasca pedeapsa“, a adaugat Botea.


Traversare neregulamentara


Politistii craioveni de la Circulatie au stabilit ca cei doi barbati au traversat, intr-adevar, pe trecerea de pietoni, dar pe culoarea rosie a semaforului, dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII