3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvalansa de stânci pe Drumul National 57

Avalansa de stânci pe Drumul National 57

Drumul National 57, care face legatura intre municipiul Orsova din Mehedinti si Moldova Noua, judetul Caras-Severin, a fost blocat toata noaptea de miercuri spre joi din cauza numeroaselor avalanse de stânci. In urma precipitatiilor abundente de peste 50 de litri pe metru patrat, stânci din versantii Muntilor Svinita si Eselnita s-au desprins si au ajuns pe sosea, circulatia rutiera desfasurându-se doar pe un fir, in unele zone fiind intrerupta.


„Este o adevarata aventura sa circuli noaptea pe acest drum. Cad stânci din kilometru in kilometru. Eu o sa ma intorc la Orsova ca imi este frica sa merg mai departe“, a declarat Adrian Tudose, participant la trafic.


Cea mai mare avalansa din zona a fost inregistrata la limita dintre judetele Mehedinti si Caras-Severin, la kilometrul 59, unde peste 100 de tone de stânci s-au pravalit pestre drumul national, pe o lungime de aproape 300 de metri.


Reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România au instiintat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Drobeta in legatura cu caderile de stânci de pe DN 57. Din cauza intunericului, lucrarile au fost intrerupte in zonele afectate.


„Au avut loc mai multe avalanse de stânci si am incercat sa deblocam strada, dar tot timpul cad pietre si este periculos sa lucram noaptea. Vom actiona dimineata cu mai multe utilaje pentru inlaturarea pietrelor“, a declarat Lazar Draguta, seful Districtului Eselnita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS